Părinți de nota 10

Ce subiecte au picat la Istorie și la Matematică BAC 2024

În mediul online au apărut imagini cu subiectele de la Istorie de la Bacalaureat 2024.

UPDATE: Potrivit imaginilor, la Subiectul III, elevii au de făcut un eseu despre România postbelică.

Au apărut primele subiecte la Matematică

Subiectele la Matematică și Istorie de la Bacalaureat 2024 vor fi publicate oficial la ora 15.00, în secțiunea specială de pe edu.ro, unde va fi disponibil și baremul de corectare.

Probele au început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt trei (3) ore, calculate din momentul în care sa încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire cu două ore candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile de asigurare județene, conform procedurii de a asigura condiții privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Noutăți, Bacalaureat 2024 probele scrise

Candidaţii la examenul de Bacalaureat 2024 nu vor mai avea sigilat colţul negru de pe prima pagină a lucrărilor. Totodată, niciunul nu va mai ieși din sala de examen având foaia cu subiectele. Aceasta se va preda odata cu lucrarea. După expirarea timpului de lucru, trei candidați vor rămâne în sală până când va fi scanată ultima lucrare, așa cum a procedat anul acesta și la simulare. Candidații nu sunt obligați să stea în sala de examen până la finalizarea celor trei ore, dar nu o pot părăsi mai devreme de o oră. Lucrările elevilor vor fi corectate până pe date de 8 iulie, când vor primi primele rezultate înaintea contestațiilor.