Părinți de nota 10

Povestea fabuloasă de iubire dintre Ileana Stana-Ionescu și Andrei Ionescu

Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu au trăit o poveste de dragoste remarcabilă, care a durat aproape 70 de ani, o viață lungă și plină de experiențe.

Ileana Stana Ionescu a murit la vârsta de 87 de ani, după o carieră dedicată teatrului și filmului românesc. Nu doar rolurile pe care le-a interpretat au impresionat, ci și povestea de viață pe care a trăit-o alături de soțul ei, Andrei Ionescu, care acum rămâne văduv.

Cei doi au petrecut 67 de ani împreună. Relația lor nu a fost una de dragoste la prima vedere!

Inițial, au fost prieteni, iar Andrei Ionescu nu s-a simțit atras de ea în primele lor întâlniri. Cu toate acestea, prietenia lor a evoluat într-o relație solidă, care a rezistat în timp. Din dragostea lor a rezultat și un fiu, Andrei Manuel, stabilit acum în America, unde practică medicina ca internist.

Într-un interviu recent, Andrei Ionescu a povestit cum s-a dezvoltat relația lor. “Prima oară când am întâlnit-o, nu mi-a plăcut deloc. Dar în timp, am devenit prieteni și, mai târziu, ne-am îndrăgostit. Dragostea noastră a dăinuit pentru că am fost legați profund prin profesia noastră. Ca actori, am format o echipă minunată atât pe scenă, cât și acasă. Eu sunt mai liniștit, ea mai energică; ne-am completat reciproc”, a spus el pentru playtech.ro.

Andrei Ionescu a mai povestit și despre dinamica relației lor. În perioadele dintre turnee, Ileana Stana Ionescu îi plăcea să-l surprindă cu diferite preparate culinare, iar el și fiul lor erau adesea jurați entuziaști ai mâncărurilor delicioase pe care actrița le gătea cu pasiune.