Părinți de nota 10

Marele regret al actriței Ileana Stana Ionescu

„Dumnezeu sa o ierte si sa ii odihneasca sufletul! Si datorita ei am ales aceasta profesie!”, este mesajul publicat de actrita.

In ciuda trecerii sale, amintirea si influenta ei vor trai in continuare prin operele de arta pe care le-a lasat in urma. Omagii si mesaje de condoleante au fost aduse in mediul online si in presa de specialitate, subliniind importanta sa in cultura romaneasca contemporana.

Incheierea unei vieti dedicate artei

Cu o cariera impresionanta si o prezenta puternica pe scena si pe ecran, Ileana Stana Ionescu ramane un exemplu de pasiune si devotament pentru arta teatrala si cinematografica in Romania. Moartea sa lasa o lacrima in ochii tuturor celor care au avut privilegiul sa o cunoasca si sa aprecieze talentul sau incontestabil.

„Vine o vreme cand trebuie sa stii sa te retragi, sa faci definitiv un pas in spate pentru ca publicul sa-si aminteasca de tine in zilele cele bune, nu imbatranit si chinuit de ganduri. La 87 de ani, nu prea mai ai ce sa dovedesti celor din jur sau tie insati!”, povestea in urma cu ani de zile chiar Ileana Stana Ionescu, in exclusivitate pentru cancan.ro.

Mostenirea lasata in urma sa

In final, mostenirea lasata de Ileana Stana Ionescu este una care va continua sa inspire generatiile viitoare de artisti si iubitori ai culturii romanesti. Viata si munca sa raman un monument al artei dramatice, iar amintirea ei va fi pastrata cu veneratie si recunostinta de catre toti cei care au apreciat-o si iubit-o. In urma sa ramane sotul, Andrei Ionescu, in varsta de 97 de ani. El a fost si cel care a confirmat internarea sotiei sale. Perioada care urmeaza va fi una grea pentru apreciatul actor, acesta fiind nevoit sa o conduca pe ultimul drum pe cea care i-a stat alaturi in viata la bine si la greu.

„Ileana s-a simtit extrem de slabita si am sunat la salvare, sa vina sa vada ce are. Dupa un consult medical, cei de pe Salvare ne-au spus si ne-au recomandat ca cel mai bine este sa mearga la spital, sa se interneze, pentru a o intari putin, dupa care marti o externeaza, o sa iasa din spital si totul o sa fie ok.”, declara actorul in urma cu ceva timp.

Indragita actrita romana Ileana Stana Ionescu a incetat din viata astazi, la venerabila varsta de 87 de ani. Cu o cariera impresionanta ce s-a intins pe parcursul a sase decenii, Ileana Stana Ionescu ramane in memoria publicului ca o figura iconica a teatrului si filmului romanesc.

La vârsta de 82 de ani, mrea Ileana Stana Ionescu lua decizia de a se retrage din activitate, având în vedere și starea sa de sănătate, ocupându-și timpul cu multe alte lucruri, dar toate făcute alături de partenerul ei de viață de 7 decenii. Întrebat despre secretul relației lor, Andrei Ionescu declara:

„Cum am stat atâția ani împreună? Văd că acum toți au dormitoare separate și televizoare, dar noi am avut mereu pat comun, dormitor comun, acesta este secretul.

Dacă nu dormi împreună te înstrăinezi, căci nu mai povestești înainte de culcare. Noi însă nu ne-am jurat credință la biserică, nu am făcut nuntă, Ileana nu a fost mireasă, iar eu nu am fost ginere.

Nu am făcut nuntă pentru că nu ne prea plac spectacolele, le-am avut pe ale noastre, pe scenă, n-am mai vrut și în viața personală”, povestea Andrei Ionescu, recent, pentru Ego.ro.

Marele regret al actritei Ileana Stana Ionescu. S-a stins din viata cu o durere sfasietoare in suflet

Dar, deși cu o viață plină, și cu imense realziări de carieră, exista, totuși, un mare regret al actriței Ileana Stana Ionescu.

Marele regret al actriței Ileana Stana Ionescu
În același interviu acordat celor de la Ego, cei doi vorbeau cu vădită emoție și mândrie de fiul lor, Andrei Manuel.

Dar, s-a stins din viață cu o durere sfâșietoare în suflet, iar marele regret al actriței Ileana Stana Ionescu și, implicit a soțului acesteia, era că „de la o vreme îmi este foarte dor de el (n.r. fiul celor doi), nu știu, e un sentiment aparte ce nu îmi dă voie să fiu liniștit. Mă apucă tare dorul de el. Vorbim foarte des la telefon, râdem, glumim, e șugubăț tare, el din fire.”