Părinți de nota 10

Care este cel mai frumos nume de fată din lume? Este dovedit științific. Ce semnifică

S-a aflat care este cel mai frumos nume de fată din lume. Este dovedit științific și are o semnificație aparte. Sunt multe nume frumoase. Însă unele sunt plăcute de toată lumea.

Toți părinții își doresc cele mai frumoase nume pentru copii lor. Multora le este greu să se decidă ce i s-ar potrivi copilului.

Un studiu arată care este cel mai frumos nume de fată din lume. Acesta înseamnă ”Cea care are înțelepciune”.

O idee pentru a alege corect numele copilului este și să fiți atenți la tendințe, mai ales pentru cei care cred că ulterior numele influențează personalitatea acestuia/ acesteia.

Potrivit celei mai recente actualizări a Institutului Național de Statistică (INS), Sofia și Mateo au fost cele mai comune nume printre copiii născuți între 2020 și 2021 în Comunitatea Valenciană (Spania), scrie ziarulromanesc.de.

Și nu este surprinzător, pentru că Sofia este și favorita științei. Potrivit unui studiu promovat de portalul web pentru copii „Primii mei ani”, cel mai fermecător nume pentru o fată este Sophia, care în greacă înseamnă „cea care are înțelepciune”.

În cadrul studiului a avut colaborarea și Dr. Bodo Winter, profesor de lingvistică cognitivă la Universitatea din Birmingham. S-a ajuns la concluzia că Sophia (Sofía, în spaniolă) are o mare rezonanță estetică din punct de vedere lingvistic. De asemenea, acesta este cel mai răspândit nume de fată din regiunile L’Alacantí și Vega Baja, cu mai mult de 23% din înregistrări.

Lista cu cele mai frumoase nume de fete din lume
Conform elespanol.com și potrivit aceluiași studiu, în care a fost luată în considerare opinia clienților britanici și americani, acestea sunt unele dintre cele mai frumoase nume de fete din lume și semnificația lor. Care este preferatul vostru?

Chloe: Acest nume este de origine greacă și înseamnă „verde” sau „lăstar tânăr”. Este un nume care este adesea asociat cu prospețime și tinerețe.

Eliza: Numele Eliza este o variantă a lui Elisabeta, care are rădăcini ebraice și înseamnă „Dumnezeu este jurământul meu” sau „consacrat lui Dumnezeu”.

Ellie: Ellie este un diminutiv de nume a lui Eleanor sau Elizabeth. În general, aceste nume au semnificații asemănătoare cu „Dumnezeu este lumina mea” sau „Dumnezeu este jurământul meu”.

Eva: Eva este un nume de origine ebraică care înseamnă „viață”. Este un nume clasic și atemporal.

Evelyn: Evelyn este un nume care combină elemente de origine engleză și franceză, ceea ce înseamnă „vedenic” sau „dorit”. Este un nume elegant și popular.

Hannah: Hannah este un nume biblic de origine ebraică care înseamnă „har” sau „favoare”. Este un nume care a fost popular de-a lungul anilor.

Iedera: Iedera este un nume care se referă la planta cățărătoare cu același nume. Este adesea asociat cu fidelitate..

Crin: Crin este un nume derivat din numele florii „crin”. Florile de crin sunt adesea asociate cu puritate și frumusețe.

Lucy: Lucy este un nume de origine latină care înseamnă „luminoasă”. Este un nume fermecător și clasic.

Penelope: Penelope este un nume de origine greacă care înseamnă „cea care țese”. Este un nume cu o istorie mitologică interesantă.

Phoebe: Phoebe este un nume grecesc care înseamnă „radiant” sau „strălucitor ca luna”. Este un nume elegant și poetic.

Rose: Se traduce trandafir în română. Este o forma englezească, care se referă la floarea cu același nume. Trandafirii sunt adesea asociați cu dragostea și frumusețea.

Rosie: Rosie este un diminutiv afectuos al lui Rose sau Rose și păstrează sensul de „trandafir” sau „a înflori”

Ruby: Ruby este un nume care se referă la bijuteria prețioasă cu același nume, care simbolizează pasiunea și energia.

Sophie: Sophie este o variantă a numelui Sofia, care înseamnă „înțelepciune” în greacă. Este un nume clasic și elegant.

Violet: Violet este un nume care se referă la floarea „violetă”. Violetele sunt adesea asociate cu modestia și smerenia.

Willow: Willow înseamnă „salcie” în engleză. Salcii sunt copaci cunoscuți pentru flexibilitatea și puterea lor, dând numelui conotații de grație și putere.