Părinți de nota 10

Ce s-a ales de Mihaela Mihai, interpreta şlagărului De-ai fi tu salcie la mal. Iubită de milioane de români, artista a trecut prin încercări înfiorătoare

Ce s-a ales de îndrăgita artistă Mihaela Mihai, cea care interpretează faimosul șlagăr ”De-ai fi tu salcie la mal”? Încercările la care a supus-o viața.

Care mai este viața artistei din generația de aur a muzicii românești, Mihaela Mihai? Cei mai mulți români o cunosc datorită șlagărului ”De-ai fi tu salcie la mal”, însă puțini sunt cei care știu și destinul crunt de care a avut parte până acum, în pofida succesului profesional.

Cântăreața și actrița, totodată, Mihaela Mihai pare dată uitării de timpurile actuale, mai ales că de ani buni nu a mai avut o apariție televizată, la radio sau în presa scrisă. Cu toate că este una dintre vocile de pe lista ”generației de aur”, astăzi a preferat să se retragă într-un con de umbră.

Cântăreața și actrița, totodată, Mihaela Mihai pare dată uitării de timpurile actuale, mai ales că de ani buni nu a mai avut o apariție televizată, la radio sau în presa scrisă. Cu toate că este una dintre vocile de pe lista ”generației de aur”, astăzi a preferat să se retragă într-un con de umbră.

”De-ai fi tu salcie la mal”, ”Cine-aș fi?”, ”Dacă iubești fără să speri”, ”Ora cântecului”, ”Primăvară, primăvară”, ”Inima de artist” sunt printre piesele care au consacrat-o pe Mihaela Mihai și care sunt un exemplu pentru tânăra generație.

Mihaela Mihai are 76 de ani în momentul de față, iar până la această vârstă a trăit o viață pe cât de frumoasă, pe atât de zbuciumată. Destinul său a căpătat o întorsătură în momentul când s-a căsătorit cu nepotul marelui scriitor, Mihail Sadoveanu.

Pe când avea doar 17 ani, solista i-a spus ”Da!” lui Mihai Stihi, dar mai mult la presiunea părinților. Aceștia au aflat că Mihai Stihi a plecat într-o vacanță cu fiica lor și apoi l-au obligat să o ia de soție, pentru a nu fi știrbită imaginea familiei.

”M-am măritat cu Mihai, care este singurul nepot descendent masculin al lui Mihail Sadoveanu! Sadoveanu a avut numai fete şi mama lui Mihai era una din fetele lui. Părinţii mei au făcut presiuni să ne căsătorim. Plecasem într-o vacanţă, iar el a venit după mine. Părinţii au aflat şi au spus: ‘E în joc onoarea familiei’. Mihai le-a spus: ‘Oricum o iubesc şi vreau să mă însor cu ea, dar doream să termine liceul’. Clasa a XI-a am făcut-o fiind deja măritată în secret”, relata Mihaela Mihai pentru Jurnalul.ro

Mihaela Mihai a explicat că a îndurat oroarea afaceristului de dragul fiicei lor, iar într-o zi și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu el, deoarece insista foarte mult să-i prepare el cafeaua. Cinci ani Mihaela Mihai a băut cafea cu drog, fără să știe.

Atunci când a avut puterea să rupă căsnicia de soțul francez, Mihaela Mihai a plecat pur și simplu de acasă. A rămas uimită să afle de la un medic apoi faptul că i s-a pus drog în cafea. Și, deși credea că va duce o viață liniștită odată cu despărțirea, vreme de patru ani Mihaela Mihai a fost hărțuită cu detectivi privați.

”Tremura tot timpul de teamă să nu mă piardă, a fost o violență psihologică monstruoasă care a durat ani de zile. Se umplea mai repede paharul dacă nu o aveam deja pe Isabelle. Am suportat pentru ea, când ea a avut 8 ani nu am mai putut… La un moment dat mi-am dat seama și că insista atât să facă el cafeaua dimineața pentru că mă droga cu ea.

Cinci ani m-a drogat, ca să poată să mă facă să depind de el. Asta mi-a spus medicul la care m-am dus și mi-a făcut toate analizele. Nu este o părere de-a mea. Pur și simplu am tăiat tot și am zis: Eu plec. Patru ani m-a hărțuit cu detectivi privați, cu înregistrările conversațiilor mele telefonice, plătea polițiștii din cartier”, a mai completat actrița.

Când se aștepta mai puțin, Mihaela Mihai l-a cunoscut și pe al treilea soț, Dumitru Ciaușu, fost ambasador al României la Paris. Însă, nici cu acesta nu a stat foarte mult, așa că după divorț, în 2000, solista revine în România, unde s-a ocupat strict de muzică și actorie.