Părinți de nota 10

Si-a dat ultimii bani pe un petec de pamant, unde credea ca e ingropata o comoara. A sapat 12 ani, dar uite ce a gasit acolo

Stuart Wilson este un scotian pasionat de istorie. Intr-una din zile a fost convins ca a descoperit vestigiile unui oras medieval si a fost dispus sa renunte la toate economiile sale pentru a achizitiona terenul respectiv si sa inceapa sapaturile.

Scotianul a platit aproximativ 32.000 de lire sterline, toate economiile sale de-o viata, pentru doua hectare de teren in regiunea South Wales, potrivit Daily Mail.

Cand a facut investitia uluitoare, in urma cu 12 ani, Wilson era convins ca sub pamantul cumparat de el se ascunde un oras medieval nedescoperit.

Timpul i-a dat dreptate si scotianul a reusit, cu ajutorul a sute de voluntari, sa scoata la lumina vestigii despre care istoricii credeau ca sunt pierdute.

In gradina scotianului, au aparut la suprafata, ruinele orasului industrial Trellech, laolalta cu multe obiecte de muzeu. Acum valoarea terenului tine de patrimoniul national scotian.