Părinți de nota 10

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri în istorie!”

O naștere ce a decurs normal, până în momentul în care medicul i-a văzut chipul bebelușului. Pe obraz, micuța avea o a doua gură, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă!

Este povestea unei nașteri ce a reușit să șocheze lumea medicală. La sfârșitul anului 2019, o femeie intra în travaliu. Nimic neobișnuit, până acum.

Doar că bebelușul pe care l-a adus pe lume avea o malformație rară, întâlnită doar de 35 de ori în istorie. Fetița avea, în mijlocul obrazului, o a doua gură, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă. Denumirea medicală: Diprosopus.

„A fost un șoc. Știam că avea ceva, mi s-a spus la una dintre ecografii, dar medicii erau convinși că era un chist, nici vorbă de o a doua gură”, a spus mama bebelușului.

Cazul fetiței din Charleston, Carolina de Sud, SUA, a fost publicat în revista de specialitate BMJ Case Reports.

Medicii au notat că bebelușul putea respira, mânca și bea normal. A doua gură nu avea nicio legătura sau cale de comunicare cu prima.

Când a împlinit șase luni, bebelușul a suferit o operație pentru a elimina excrescența.

„Post-operator, pacienta a avut o ușoară inflamație la nivelul jumătății drepte a feței, care s-a rezolvat de la sine, fără să fie necesară nicio formă de tratament.”

Cu toate astea, operația a lăsat urme pe chipul micuței. La câteva luni după intervenție, fetița nu își mai poate mișca jumătatea dreaptă a buzei inferioare, semn că mușchii din acea zonă au fost afectați.