Părinți de nota 10

Încălțăminte de primăvară pentru copii: în ce piese merită să investești

Ești în căutare de încălțăminte de primăvară pentru copii? Atunci cu siguranță îți vor fi de ajutor următoarele sfaturi despre piesele în care merită să investești în următoarea perioadă. Aspectul este primul criteriu care ne cucerește de la început, însă nu este factorul principal de care trebuie să ții cont atunci când cumperi încălțăminte pentru cel mic.

Citește în rândurile de mai jos care sunt aspectele de care este recomandat să ții cont atunci când cauți încălțăminte pentru copii, dar și ce modele sunt în trend în această primăvară.

Încălțăminte pentru copii: criterii de selecție pentru părinți

Gradul de confort ocupă primul loc la achiziția încălțămintei pentru copii. Perechea potrivită oferă libertate în mișcare și nu provoacă răni. Materialul lasă pielea să respire și o protejează. În cazul unui copil aflat la primii pași este recomandată încălțămintea cu talpă flexibilă și antiderapantă, astfel încât să încurajeze un mers sănătos, dar și să îi ofere încredere în el.

Mărimea încălțămintei este alt aspect important după care trebuie să se ghideze părinții când aleg încălțările pentru prichindel. O pereche de încălțăminte strâmtă sau largă poate afecta dezvoltarea piciorului, mai ales în primii ani de viață când oasele încă nu sunt formate complet. Așadar, nu cumpăra pantofi ori adidași cu o mărime prea mare din dorința de a o purta cât mai mult timp, fiindcă îl poate afecta pe termen lung pe cel mic. Alegerea bună o poți face citind cu atenție specificațiile făcute de producător, dar și prin măsurarea tălpii celui mic. De regulă, magazinele online pun la dispoziția clienților un tabel de mărimi detaliat. Însă este mai indicat ca micuțul tău să probeze mai multe modele de încălțăminte pentru a a-l alege pe cel potrivit. Mergi cu copilul tău în magazinele fizice să alegi încălțăminte pentru copii Chicco și ai astfel ocazia să verifici la fața locului toate criteriile de selecție pe care le respectă.

 

Materialul de calitate este altă caracteristică ce trebuie verificată de către părinți. Acesta trebuie să asigure respirația pielii, permițând circulația aerului pentru a preveni transpirația picioarelor. Mai mult de atât, nu trebuie să provoace iritații, să fie ușor de întreținut și să reziste la uzură. Prichindelul tău are nevoie de încălțăminte pentru copii care să facă față aventurilor de zi cu zi.

Încălțăminte de primăvară pentru copii: ce modele se poartă

Încălțămintea de primăvară pentru copii are la bază în acest an combinația dintre confort, siguranță și stil, cu o atenție sporită acordată și aspectelor practice și ecologice.

Balerinii pentru copii continuă să fie preferați de multe fetițe și părinți pentru confortul și versatilitatea lor. Nuanțele aflate în tendințe în această primăvară sunt alb, bej și roz.

Încălțămintea care încurajează activitatea fizică este apreciată, așadar nu ar trebui să lipsească adidașii și tenișii de pe lista de achiziții. Sezonul cald este potrivit pentru plimbări în oraș, drumeții în natură și multe călătorii, așa că micuțul tău trebuie să fie pregătit.

Culorile și modelele vesele rămân populare în ceea ce privește încălțămintea de primăvară pentru copii, aducând un plus de bucurie și personalitate la ținutele lor.

Încălțămintea sustenabilă este tot mai apreciată în rândul părinților care sunt interesați de impactul asupra mediului înconjurător. De asemenea, sunt la mare căutare inovațiile folosite în producția de încălțăminte care oferă îmbunătățiri în ceea ce privește confortul.

 

 

Foto: Unsplash.com