Părinți de nota 10

Timp de mai multe nopți și-a văzut vecina bătrână dormind în mașina parcată în fața casei ei. Nu a înțeles de ce femeia nu doarme în căminul ei, iar într-o zi s-a hotărât să o întrebe. Când a aflat motivul, s-a cutremurat… Mai grav, ce a găsit când a intrat înăuntru

Tânărul nu s-a oprit aici, o lume întreagă a aflat și l-a ajutat:

Majoritatea oamenilor în vârstă au pe cineva care să aibă grijă de ei, fie că este vorba de un copil, un prieten sau un asistent.

Din păcate, sunt și mulți alții care se află pe cont propriu, așa cum este și Theresa Hernandez.

Femeia în vârstă de 71 de ani trăia în mașina ei veche, ce era parcată în curtea din față a casei ei. Bătrână a decis să doarmă în mașină pentru că în casa ei nu exista apă curentă sau electricitate.

Din fericire, Justin, unul dintre vecinii femeii a văzut-o. Acesta locuia vizavi de Theresa doar de o lună, dar a observat-o pe femeia care își ducea zilele în mașină.

„Mi s-a frânt inima. Nu este normal ca o femeie de 71 de ani să treacă prin asta și să stea în mașină la o temperatură atât de ridicată”, a declarat bărbatul presei.

Afară era o căldură îngrozitoare și este bine de amintit că în Arizona, acolo unde femeia locuiește, temperatura atinge adesea 40 de grade Celsius, la umbră.

„M-am gândit că ar putea să fie bunica sau mama mea, nu mi-aș dori ca ele să trăiască așa, așa că a trebuit să fac ceva pentru a o ajuta să locuiască din nou în casa ei”, a mai spus Justin.

După ceva timp, Justin a aflat de ce Theresa nu mai poate locui înăuntrul casei: practic era o cocină. Părea de parcă explodase o bombă înăuntru. Peste tot vedeai numai gunoaie și fecale. Până și curtea era plină de gunoaie și fecale de câine. Theresa a explicat că nu a mai putut avea grijă de casa ei și de cei doi câini pe care îi avea după ce soțul ei a murit.

Era evident că era nevoie de timp să curețe casa Theresei, dar mai ales era nevoie de o sumă mare de bani și de ajutor. Așa că Justin a creat o pagină de Facebook pentru a strânge mai mulți oameni să o ajute pe Theresa.

Străini din toate colțurile Arizonei au început să vină la casa Theresei. Unii oameni au donat bani, alții au venit să curețe mizeria. Au fost instalatori și electricieni care și-au oferit serviciile gratis.

Theresa nu mai știa cum să le mulțumească tuturor. Ea renunțase la orice speranță de a-și salva casa. „Nu știu ce m-aș face fără oameni ca ei, nu știu ce ar face lumea fără oameni ca ei. Sunt extrem de rari”, a declarat bătrâna.

Casa Theresei va mai avea nevoie de niște reparații până să fie din nou gata de locuit, dar mulțumită lui Justin și voluntarilor, acest lucru se va întâmpla.

Mi-aș dori ca în lumea asta să existe mai mulți oameni ca Justin, cu o inimă atât de mare. Vă rog să răspândiți această poveste, ca un exemplu pentru toți oamenii din lume. Toți putem ajuta un om să zâmbească și să trăiască!