Părinți de nota 10

Reguli obligatorii pentru milioane de români. Ce trebuie să faci dacă te duci la biserică

Credincioșii trebuie să respecte mai multe reguli atunci când merg la biserică, mai ales de Paște. Pe lângă aspectele religioase, sunt și cele care țin de bune maniere și cei șapte ani de acasă.

Credincioșii de pretutindeni trebuie să respecte mai multe reguli în momentul în care merg la biserică, mai ales Paște. În primul rând, ei trebuie să aibă în vedere că lăcașul de cult este un mediu respectuos, liniștit și adecvat pentru rugăciune și contemplare.

Un comportament adecvat arată respectul față de spațiul sacru al unei biserici. Totodată, nu-i deranjăm nici pe ceilalți credincioși din jurul nostru. Nu trebuie să uităm că oamenii vin în biserică pentru a se ruga și a se conecta cu Dumnezeu.

Respectând regulile și practicile stabilite în biserică, arătăm respect față de credința oamenilor în Dumnezeu. Mai mult, aducem și o contribuție la atmosfera spirituală din lăcașul de cult.

Amintim că Bisericile sunt considerate locuri sacre și ar trebui să fie păstrate curate și ordonate. Astfel, trebuie să menținem o atitudine liniștită și respectuoasă în timpul slujbei.

Trebuie să evităm și conversațiile zgomotoase în biserică. Astfel, un sfat bun poate fi oprirea telefonului sau utilizarea modului silențios.

Un alt aspect foarte important este comportamentul. Trebuie să evităm să facem gesturi necuviincioase sau să ne purtăm disprețuitor în biserică. Este recomandată și o ținută decentă la biserică.

Există și reguli canonice de care foarte mulți creștini țin cont

Simultan, există și reguli canonice de care foarte mulți creștini țin cont. Site-ul Creștin Ortodox oferă mai multe informații.

Una dintre regulile vechi pe care mulți dintre creștini le respectau înainte să meargă la biserică era să îți ceri iertare de la toţi cei din casă, înainte de a pleca spre slujba de la biserică.

O altă regulă ținea de aducerea unui mic dar din casă. Este vorba despre o lumânare, un bănuţ, o prescură sau chiar și o sticluță de vin.

Altă regulă ține de punctualitate. Credincioșilor le este recomandat să meargă de dimineață, înainte de slujbă. Astfel, se pot închina în liniște și își pot alege locul fără să deranjeze slujba. Potrivit tradiției, ordinea aşezării credincioşilor în biserica ortodoxă este un specifică. Mai exact, bărbaţii stau în dreapta, iar femeile stau în stânga.