Părinți de nota 10

La ce distanță trebuie pus frigiderul față de perete. O greșeală simplă te face să plătești mai mult la factura de electricitate

Frigiderul nu poate lipsi din bucătăriile românilor și este extrem de necesar. Acesta se poziționează lângă perete, dar trebuie respectate anumite specificații oferite de producător. În caz contrar, riști să plătești mai mult la factura de electricitate.

Frigiderul nu poate să lipsească din nicio bunăcărie, fiind indispensabil. Așezarea aparatului electroscanic trebuie să fie în raport cu peretele și poate depinde de mai mulți factori, inclusiv specificațiile producătorului și configurația bucătăriei tale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale pe care le poți lua în considerare.

Asigură-te că există suficient spațiu în spatele frigiderului pentru o bună circulație a aerului. Acest lucru ajută la evacuarea căldurii produse de compresorul frigiderului. De obicei, se recomandă să lași cel puțin 5-10 cm între spatele frigiderului și perete.

Accesul la priză

Asigură-te că frigiderul are acces la o priză electrică. De obicei, priza trebuie să fie situată în apropierea frigiderului și să permită conectarea corespunzătoare a cablului de alimentare.

Ușile frigiderului

Asigură-te că ușile frigiderului se pot deschide fără a lovi peretele sau alte obiecte. Acest lucru va facilita accesul la conținutul frigiderului.

Nivelul frigiderului

Verifică nivelul frigiderului pentru a evita eventualele probleme legate de funcționarea sa și pentru a preveni acumularea de apă într-un singur colț.

Spațiu suficient pentru curățare

Asigură-te că poți curăța în mod corespunzător zona din spatele frigiderului. Este posibil să dorești să te gândești la posibilitatea de a muta frigiderul dacă este necesar pentru a curăța sau pentru a realiza reparații.

Înainte de a poziționa frigiderul, verifică și manualul de utilizare al aparatului electrocasnic, deoarece producătorul poate oferi recomandări specifice legate de amplasare.