Părinți de nota 10

Își repara casa și a găsit o cutie ascunsă la subsol, sub tavan, de zeci de ani. După ce a deschis-o a știut că viața i s-a schimbat pentru totdeauna. Dar apoi a găsit încă una, abia mai respira când a văzut peste ce dăduse!

Imaginați-vă că faceți mici modificări în casă și, din greșeală, dați peste o cutie care nu a mai fost deschisă de zeci de ani. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a început reparațiile de unul singur la etajul al doilea, pentru a termina la subsol. Însă în timp ce golea subsolul, s-a găsit privind o ciudată cutie de metal.

Cutia a fost găsită ascunsă sub tavan: „Am luat cutia afară și mi-am chemat soția. Avea ceva înăuntru, dar nimic greu precum monedele sau lingourile de aur. Oare să fi dat norocul peste noi?”, a declarat bărbatul. Când au deschis cutia, conținutul era învelit în hârtie.

După ce au dat hârtia la o parte, au descoperit că în cutie erau de fapt bani, erau câteva mii de dolari! Apoi bărbatul a mers înapoi la subsol, pentru a vedea dacă mai găsește ceva: nu a fost dezamăgit. A găsit o a doua cutie, de două ori mai grea decât prima. Și-a așteptat soția pentru a o deschide, și, spre uimirea lor completă, aceasta era plină-ochi cu bani!

Cei doi soți au consultat un avocat pentru a verifica dacă banii le aparțin cu adevărat lor, iar avocatul a răspuns afirmativ, conform legii. În plus, au aflat că bancnotele, fiind vechi, valorau de zece ori mai mult decât valoarea banilor propriu-ziși. Au decis să își plătească datoriile la bancă cu banii astfel obținuți.