Părinți de nota 10

Femeia a văzut un om dormind pe stradă lângă un mic restaurant așa că a intrat și a plătit pentru ca el să aibă ce mânca toată săptămâna. De-abia câteva zile mai târziu și-a dat seama că îl cunoștea! E incredibil ce s-a întâmplat când s-a întors la el

Un bărbat fără adăpost dormea într-o stație de autobuz în Manchester, Marea Britanie, o femeie, pe nume Bev, l-a observat dormind în frig și a decis să facă ceva pentru a-l ajuta.

Așa că a mers la un mic restaurant, le-a dat celor de acolo 15 lire și i-a rugat să îi asigure de acei bani micul dejun bărbatului și o băutură caldă timp de o săptămână. Proprietarul restaurantului, Ciaran Egar, a povestit pe Facebook această întâmplare, iată ce a scris:

„Astăzi a venit o doamnă la noi și ne-a întrebat dacă ar putea să ne plătească 15 lire pentru ca bărbatul fără adăpost care doarme lângă restaurant să aibă ce mânca pentru tot restul săptămânii. Bineînțeles că am acceptat și îi vom face niște mese copioase.

Nu știu numele întreg al doamnei, dar știu că i se spune Bev. Mi-a atins inima gestul ei și am vrut să scriu asta aici pentru ca toată lumea să afle ce a făcut. Nu e nevoie de prea mult pentru a ajuta pe cineva aflat în nevoie. Noi îi vom da mai multe mese acestui om decât a plătit Bev. Te rugăm să distribui postarea aceasta pentru ca tot mai mulți oameni să înceapă să ajute pe cei care nu cer niciodată nimic”.

Postarea de mai sus a fost distribuită de peste 10.000 de ori în mai puțin de 48 de ore.

Dar ceea ce e incredibil de-abia acum începe: Bev și-a dat seama că îl recunoaște pe bărbatul fără adăpost, era fratele unui fost coleg de serviciu! Proprietarul restaurantului a scris o continuare a postării anterioare și a terminat povestea într-un mod fenomenal:

„Iată ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore datorită sufletului bun al unei singure persoane și a unei simple postări pe Facebook. Bev s-a întors la bărbat și, în timp ce vorbea cu el, și-a dat seama că îi cunoștea familia și știa unde s-au mutat. Ea i-a contactat, apoi a venit și l-a condus ea însăși cu mașina la ei. Acum acest bărbat este fericit alături de un membru al familiei, în siguranță și cu un acoperiș deasupra capului!

Sunt foarte fericit de cum s-a terminat totul. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și l-au ajutat în ultimele 6 săptămâni. Asta îmi arată că lumea aceasta este un loc mic și că noi toți trebuie să avem grijă unii de alții!”.

Din cauza acestei postări pe Facebook oamenii s-au oferit să-i doneze haine, mâncare, saci de dormit, bani și tot ce are nevoie pentru a se pune iar pe picioare.

Această poveste e dovada de care aveam nevoie care demonstrează că oamenii sunt capabili de minuni. Tu crezi în oameni?