Părinți de nota 10

Secretul pentru cel mai gustos pilaf: nu mai fierbe orezul in apa

Daca vrei sa faci cel mai gustos pilaf, aplica aceste trucuri simple. Ingrediente: 1 pui frumos, măruntaiele de pui (fără ficat), 1 ceapă mare şi tare, 1-2 ardei, 1 păharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov mărişor, 1 ceaşcă mare cu orez, 2 roşii foarte tari, dar coapte.

Mod preparare: Ceapa se toacă… bob de orez. Morcovul se rade. Ardeii şi roşiile se taie cubuleţe cât de mici. Carnea se taie porţii mici. Se pune uleiul la încins, apoi ceapa, să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat cât de cât, se adaugă carnea şi se lasă un pic, să se rumenească uşor.

Se spală orezul în două-trei ape şi se varsă peste carne şi ceapă, să sfârâie şi să ia gust de prăjeală. După câteva minute, se adaugă apa să se acopere tot, se pun şi ardeii, morcovii, roşiile, sare, piper (boabe), boia şi se dă la cuptor, la foc liniştit. Dacă a scăzut apa, se mai adaugă. Într-o jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful e gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra. Se oferă fierbinte, cu murături sau salate oţeţite.

Taină: Dacă în loc de apă puneţi ceşti cu supă de găină, va fi mult mai bine. Dacă în loc de untdelemn veţi prăji ceapa şi carnea în untură de găină sau de gâscă va fi un deliciu.

Bonus: Gogoșari umpluți cu conopidă pentru iarnă – rețetă de sezon. Legumele ne furnizeaza o importanta cantitate de nutrienti de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii normali. Anul acesta a fost foarte roditor iar solarul nostru abunda de legume care asteapta sa fie recoltate.

Este toamna, iar cum iarna urmeaza sa vina trebuie sa ne facem provizii pregatind legumele sub diferite retete. Acesti gogosari umpluti cu conopida vor fi crocanti , dulci si acrisori ideali sa fie serviti langa o friptura si un pahar de vin. Ingrediente: 5 kg de gogosari, 3 kg de conopida, zahar brun, sare neiodata pentru muraturi, condimente de muraturi, otet de 9 grade.

Cum se prepară? In primul rand trebuie sa spalam si curatam de cotoare si seminte gogosarii si ii punem cu gura in jos la scurs. Spalam conopida bine sub jet de apa si ii desprindem buchetele. O timem o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea. Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs.

Incepem sa umplem gogosarii cu buchetele de conopida pana terminam de umplut toti gogosarii. Anterior sterilizam borcanele.

Pumem gogosarii umpluti cu conopida in borcane si la un borcan de 800 g adaugam o lingura de sare, 2 linguri de zahar, 100 ml de otet, condimente pentru muraturi si umplem cu apa. Capsam bine borcanul. Asa se face cu toti gogosarii pe care ii avem. B

agam borcanele la cuptor pentru 40 de minute sa se sterilizeze bine. Dupa sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida le punem intr-o patura groasa si impaturim bine. Le lasam pana a doua zi cand ele se racesc. Punem borcanele in camara racoroasa si intunecata , cu gura in jos. Acum veti avea la iarna o reteta de gogosari dulce, acrisori si foarte deliciosi, pe care ii puteti servi ca si garnitura la aproape orice fel de mancare! Să îi savurați cu drag – Poftă bună!