Părinți de nota 10

3 Motive pentru care Dumnezeu nu iti răspunde la rugăciune

Știm că ne aude rugaciunea? Da! Dar, de ce Dumnezeu nu răspunde rugăciunii tale actuale? Să luăm în considerare 3 motive posibile:

1. Răspunsul corect al lui Dumnezeu ar putea fi diferit decât răspunsul corect al tau.

S-ar putea să vă rugați pentru un soț, un loc de muncă în care ați sperat sau vindecarea unui bolnav iubit.

De ce nu v-ar da Dumnezeu toate aceste lucruri? Deoarece, chiar dacă ați putea simți că este bine să vă căsătoriți sau să lucrați într-un loc de muncă pe care îl doriți sau pentru că persoana iubită va fi vindecată, planul lui Dumnezeu pentru voi poate diferi. Doar pentru că ceva ne face fericiți nu înseamnă că e bine pentru noi, veșnic.

În Matei 7:11 Isus a spus: „Dacă tu, chiar dacă ești rău, știi să dai daruri bune copiilor tăi, cu atât mai mult Tatăl tău din cer va da daruri bune celor care îl cer”

2. Nu este timpul potrivit – Dumnezeu are în principiu trei răspunsuri: Da, Nu, și Așteptați. Pentru că El poate vedea ca este mai bine pentru noi, ar trebui să avem încredere în judecata Lui. Nu ar trebui să îl „ghicim” pe El. Timpul lui este întotdeauna mai bun decât al nostru pentru ca are mai mult decat noi.

Dacă trăiți în credință și ceea ce cereți este ceea ce Dumnezeu vrea să-l aveți si în conformitate cu Psalmul 84:11, Dumnezeu nu te priveaza de acel lucru. Nu are timp de asa ceva.

3. Dumnezeu are ceva mai bun pentru voi decât ceea ce cereți! – Uau! Gandeste-te la asta. Dumnezeu este bun și știe ce este mai bun pentru noi. Nu vrea să ne soluționăm noi pe noi. Uneori Dumnezeu spune că nu inchide o ușă pentru că El are ceva mai bun pentru noi, pe care nici măcar nu ne-am gândit să-l cerem.

El este Cel care poate face „incomensurabil mai mult” decât tot ce putem noi cere sau imagina (Efeseni 3:20). Aveți încredere în calendarul lui. Aveți încredere în „nu” lui și credeți că El știe ce este mai bine pentru voi.