Părinți de nota 10

Ajutor de 2.000 de lei pentru o categorie de români! Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care presupune acordarea unei sume de 2.000 de lei pentru o categorie de români.

Guvernul a introdus, în ultima perioadă, diferite ajutoare sau vouchere acordate de stat, menite să vină în ajutorul persoanelor aflate în situații vulnerabile.

Cardurile de energie, voucherele sociale, sau chiar pachetele cu alimente sunt doar câteva dintre ele.

Iată că Guvernul vine din nou în ajutorul românilor, adoptând o Ordonanță de Urgență care extinde programul de ajutor financiar, de data aceasta pentru tinerele mame aflate în situații defavorizate. Totodată, mamele cu copii bolnavi sunt scutite de plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că Executivul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență referitoare la ajutorul dat pentru tinerele mamei aflate în situații defavorizate, respectiv cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață sau mame de vârstă minoră.

Acestea vor primi un ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut.

Mamele vor putea cumpăra cu banii primiți produse specifice trusoului pentru nou-născuți.

„Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situații defavorizate în cursul anului trecut. Avem și un cuantum: 13.548 de trusouri au fost susținute de către stat prin acest mecanism. Acest program este extins prin Ordonanța de Urgență adoptată astăzi și pentru perioada 2024 – 2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri disponibilizate pentru România prin Programul Operațional de ajutorare a persoanelor dezavantajate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceeași ordonanță a fost amendată în ședința de Guvern pentru a include și o măsură socială de ordin medical, mult așteptată, și anume scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienților cu afecțiuni oncologice și pentru cazurile de urgență, scrie Mediafax.