Părinți de nota 10

A primit un apel ca să meargă la cazul unui copil abuzat, însă acest polițist nu avea nici cea mai mică ideea că viața lui se va schimba total în acea zi. Ce s-a întâmplat ulterior te va lăsa fără cuvinte

În 2015, ofițerul de poliție Jody Thompson abia ajunsese la secție din Poteau, Oklahoma, SUA, să-și înceapă tura când a primit un apel să meargă la cazul unui copil abuzat. Însă, nu avea nici o idee că în aceea zi, viața lui se va schimba total.

Cum a auzit alerta s-a urcat imediat în mașină și a plecat spre locul cu pricina pentru a-i sări în ajutor copilului. Însă, când a intrat în casa unde se afla acesta a avut parte de un peisaj traumatizant, ce i-a rupt inima. El a găsit un băiețel foarte speriat și confuz, în vârstă de opt ani, extrem de slab. Acesta era înfometat, lovit la cap, plin de vânătăi și zgârieturi și era ținut de părinții lui, legat de mâini și de picioare într-un coș de gunoi plin cu apă rece. „ Nu avea nici un loc pe corpul lui care să nu fie acoperit de vânătăi și de zgârieturi. Nu am văzut în viața mea așa ceva’, a declarat polițistul.

Thompson a dezvăluit că i-au dat lacrimile când l-a văzut pe băiat și fost atât de impresionat de el, încât și-a promis că el va fi cel care va avea grijă ca acesta să aibă o viață așa cum merită. După ce a acoperit băiatul, numit John, cu o pătură, Thompson l-a dus pe băiat la un centru de consiliere pentru copii din Oklahoma, unde detectivii și anchetatorii i-au făcut fotografii ca să demareze o investigație. După ce au terminat, Thompson l-a dus pe copil la camera de urgență, unde a fost ținut până a doua zi la terapie intensivă pentru a-și reveni din șocul pe care îl trăise.

Băiatul a devenit un elev de nota 10

Polițistul a stat în tot acest timp alături de copil și a decis să-l adopte pe John ca să facă parte din familia lui. „Am stat cu el toată noaptea până a doua zi’, își mai amintește bărbatul.

„La acel moment, aveam acasă un fiu de 15 ani și unul de opt ani. Când am apărut cu John acasă ei și soția mea nu știau nimic, însă toți au avut încredere în mine că fac un lucru bun, chiar înainte de a afla toată povestea’, a spus polițistul pentru ABC News.

Viața copilului s-a schimbat de atunci într-un mod uimitor. A devenit un elev de nota zece și, în sfârșit, poate să ducă o viață fericită, în care primește iubirea și grija de care are nevoie un băiat de vârsta lui.

A adoptat-o și pe sora lui

„Când l-am văzut, când l-am văzut în acea casă….am știut că nu voi mai pleca de lângă el’, își amintește polițistul, având lacrimi în ochi.

Mai mult, la două zile după ce l-a adoptat pe John a aflat că soția lui este însărcinată cu al treilea fiu al lui. Însă, bunătatea polițistului nu s-a oprit aici. Thompson a aflat după șapte luni de când a salvat viața băiatului că mama biologică a lui John a mai născut o fetiță în închisoare, iar Thompson și soția lui au decis fără să stea pe gânduri să o adopte și pe ea. „Ne-am dus a doua zi la spital și am adus-o direct acasă, deși avea doar o zi. Nu m-am gândit niciodată că voi avea o familie numeroasă, însă se pare că Dumnezeu a avut alte planuri pentru mine, așa că iată-ne. Îi iubesc pe toți’, a mai declarat acesta.

Jody Thompson a reușit să obțină actele oficiale de adopție pentru John, abia în luna august 2016, iar părinții lui au fost decăzuți din drepturi și încarcerați. Deși la fetiță nu au vrut să renunțe, în cele din urmă polițistul a reușit să obțină actele necesare pentru adopția acesteia anul acesta, în luna februarie.