Părinți de nota 10

A găsit un dulap prăfuit, aproape rupt, dar a decis să-l ia acasă! Când a pus mâna pe el

Larissa a găsit un dulap prăfuit, care abia mai stătea în picioare, dar nu şi-a putut lua ochii de la el. Brusc, s-a hotărât să-l ia acasă. Când a încăput pe mâinile sale…

Larissa a descoperit în garajul unei prietene un dulap care stătea să cadă. Rupt, ros de timp şi de şoareci, dulapul era o relicvă. Şi totuşi, din clipa în care a pus ochii pe el, tânăra a decis că trebuie să-l ia acasă. Zis şi făcut!

Faţa dulapului era aproape sfâşiată, iar lacul îşi pierduse cu totul strălucirea de odinioară. Nici mânerele nu mai erau toate la locul lor…

Larissa a pus deasupra un prosop îmbibat cu apă şi l-a lăsat să stea peste noapte. A doua zi, placajul a fost înlăturat extrem de repede.

L-a şlefuit şi a aplicat un strat gros de vopsea albă. Apoi a croit câteva forme dintr-un carton şi a trasat cu grijă modelul. Mânerele au fost schimbate cu unele noi şi vopsite într-un albastru ca cerul.

A luat apoi o emblemă de maşină VW şi a aplicat-o în faţă. A folosit apoi două mânere de la un dulap de bucătărie vechi pe post de ştergătoare şi a făcut o maşinuţă de toată frumuseţea! I-a dat chiar şi un nume – Beep.

Odată terminat, dulapul a fost scos la licitaţie, în scopuri caritabile.