Părinți de nota 10

Povestea gemenilor a căror mamă este cu doar 3 ani mai în vârstă decât ei

Recordul precedent era deținut de un copil pe nume Molly Gibson, care s-a născut în 2017, după ce embrionul fusese depozitat pentru 24 de ani.

În urmă cu 30 de ani, după o procedură de fertilizare in vitro, ei au donat embrionii rămași către Centrul Național pentru Donarea Embrionilor. La acea dată, Philip, soțul lui Rachel, avea doar 5 ani.

Gemenii Timothy și Lydia Ridgeway s-au născut la 30 de ani după ce embrionii au fost înghețați în urmă cu 1992. Astfel, mama lor, Rachel, este cu doar 3 ani mai în vârstă decât ei, relatează publicația Insider.com.

Gemenii dețin recordul pentru embrionii care au stat cel mai mult timp înghețați înainte de a veni pe lume. Embrionii au fost înghețați în aprilie 1992, iar bebelușii s-au născut în octombrie 2022. Recordul precedent era deținut de un copil pe nume Molly Gibson, care s-a născut în 2017, după ce embrionul fusese depozitat pentru 24 de ani.

Părinții biologici ai copiilor au vrut să rămână anonimi. În urmă cu 30 de ani, după o procedură de fertilizare in vitro, ei au donat embrionii rămași către Centrul Național pentru Donarea Embrionilor. La acea dată, Philip, soțul lui Rachel, avea doar 5 ani.

Timp de 3 decenii, embrionii au stat înghețați în azot lichid. Soții Ridgeways, care mai au 4 copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani, au adoptat embrionii gemenilor de la centru, aceștia fiind implantați în uterul lui Rachel. Deși ea este cea care i-a născut, Rachel nu este mama lor biologică.

Timp de 3 decenii, embrionii au stat înghețați în azot lichid. Soții Ridgeways, care mai au 4 copii, au adoptat embrionii gemenilor de la centru, aceștia fiind ulterior implantați în uterul lui Rachel. Deși ea este cea care i-a născut, Rachel nu este mama lor biologică.

La naștere, Timothy avea aproape 3 kilograme, iar Lydia circa 2,6 kilograme.

Rachel și Philip, care trăiesc în Vancouver, Washington, sunt deciși să le povestească gemenilor cum au venit pe lume, însă când vor fi mai mari și vor putea înțelege.