Părinți de nota 10

Nu am mancat niciodata un chec mai pufos ca asta. Chec oparit

Checul opărit este o rețetă tradițională românească, cunoscută pentru textura sa incredibil de pufăioasă și gustul său bogat. Iată cum poți să pregătești un chec opărit acasă, care te va încânta cu fiecare mușcătură:

Ingrediente:

4 ouă
1 cană de zahăr
1 cană de lapte
1/2 cană de ulei
Coaja rasă de la o lămâie
2 căni de făină
1 pliculeț de praf de copt
Esență de vanilie (opțional)
Pentru opărit:
1 cană de zahăr
1 cană de apă

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge cu unt sau ulei o formă de chec.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până obții o compoziție omogenă și spumoasă.

Adaugă laptele, uleiul și coaja rasă de lămâie, continuând să amesteci.

Încorporează treptat făina și praful de copt în compoziție. Amestecă până când nu mai sunt cocoloașe și obții un aluat fin.

Toarnă aluatul în forma pregătită și nivelează-l cu o spatulă.

Pune forma în cuptorul preîncălzit și coace checul timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul checului trebuie să iasă curată).

Între timp, pregătește siropul pentru opărit. Într-un ibric, aduce la fierbere apa și zahărul și fierbe timp de 3-4 minute, până când zahărul se dizolvă complet.

După ce checul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească în formă timp de câteva minute.

După ce s-a răcit ușor, înțeapă checul cu o scobitoare în mai multe locuri și toarnă siropul de opărit peste el, permitându-i să se absoarbă complet.

Lasă checul să se răcească complet înainte de a-l felia și de a-l servi.

Acum poți savura deliciul unui chec opărit autentic, cu textură pufăioasă și arome îmbietoare. Poftă bună!