Părinți de nota 10

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă. O felie de pâine cu unt este cel mai rapid, mai gustos și mai sățios mic dejun. Dacă aveți anumite probleme de sănătate, atunci trebuie neapărat să renunțați la ea, avertizează nutriționistul rus Dr. Elena Solomatina.

Ea dezvăluie pentru cine popularul mic dejun poate fi o adevărată otravă, mai ales dacă este combinat cu cârnați.

„În sine, această combinație este destul de dăunătoare. Pâinea albă, cu excepția caloriilor goale și a zahărului, nu aduce practic nimic, iar untul este destul de bogat în calorii și conține colesterol”, explică expertul.

Oamenii pentru care pâinea și untul sunt o otravă

Potrivit nutriționistului, nu trebuie să consumați această combinație dacă:

aveți diabet;
ați fost diagnosticat cu ateroscleroză;
sunteți supraponderal.

Dacă nu aveți probleme de sănătate, atunci nu trebuie să renunțați la micul dejun preferat. Dar chiar și în acest caz, respectați măsura și nu vă lăsați dus de val de acest fel de mâncare.

Pentru a reduce pagubele sandvișurilor, țineți minte două sfaturi simple:

„Datorită acidului lauric din compoziția sa, acest aliment oferă, de asemenea, protecție împotriva infecțiilor fungice și microbiene”, spune expertul.

Dr. Panova recomandă, de asemenea, alegerea uleiurilor cu un procent mai mare de ungere, deoarece cele cu un procent mai mic, din cauza volumului mare de lichid, au nevoie de o stabilizare suplimentară. Acest lucru sugerează că acestea conțin mai mulți conservanți, agenți de îngroșare și stabilizatori, potrivit actualno.com.