Părinți de nota 10

5 criterii de selecție a unei biciclete copii electrice

Bicicleta electrică este o bicicletă cu un motor care dispune de energie pentru a ajuta la pedalare. O bicicletă electrică este un mod de deplasare curat și eficient pentru toate categoriile de vârstă, fie că este vorba de copii, tineri sau bătrâni.

Te poți întreba: există biciclete electrice pentru copii? Răspunsul este da, ele există. Iar următoarea întrebare frecventă va fi – cum să alegi o bicicletă electrică pentru un copil?

Cum alegi bicicleta electrică pentru copii

Pentru a alege bicicleta electrică potrivită pentru un copil, va trebui să acorzi atenție mai multor parametri, dintre care:

  • Dimensiunea

Dimensiunea unei biciclete copii electrice este unul dintre cei mai importanți factori. Cadrul bicicletei ar trebui să fie compact și confortabil, iar copilul ar trebui să ajungă la toate părțile bicicletei, fie că este vorba de frâne, pedale sau panoul frontal;

  • Greutatea

Greutatea unei biciclete electrice ar trebui să fie optimă. Aceasta nu ar trebui să fie nici prea ușoară, nici prea grea. O bicicletă prea ușoară nu va avea un centru de greutate vizibil și, prin urmare, copiii își pot pierde echilibrul și chiar pot cădea. Dacă bicicleta este prea grea, va fi dificil pentru copii să o conducă în cazul în care bateria se defectează. Astfel, o bicicleta copii usoara este mai degrabă recomandată decât una prea grea;

  • Lățimea ghidonului

Ghidonul nu trebuie să fie foarte lat. Copiilor le poate fi dificil să se echilibreze și să manevreze pe o astfel de bicicletă electrică;

  • Utilizarea echipamentului de siguranță

Deși legile referitoare la bicicletele electrice din majoritatea țărilor nu impun utilizarea obligatorie a căștilor de bicicletă, se crede în mod obișnuit  că o mică precauție salvează de la accidente mari. Copiii ar trebui să poarte căști de bicicletă pentru a se proteja de posibilele leziuni (în special de cele la cap);

  • Tipul și puterea motorului

Atunci când alegi o bicicleta copii electrică, trebuie să ții cont de faptul că aceasta va fi folosită în principal pentru plimbări normale de zi cu zi și pentru câteva plimbări de agrement în weekend. Bicicletele electrice pentru copii nu sunt concepute pentru niciun fel de curse dure. Prin urmare, un motor foarte puternic nu este necesar pentru o astfel de bicicletă electrică. Folosirea unui motor foarte puternic pentru a conduce o bicicletă electrică reprezintă un potențial pericol pentru siguranța copiilor. Copiii pot fi tentați să meargă cu bicicleta electrică la viteză maximă, ceea ce este cu siguranță periculos pentru ei.

Astfel, utilizarea bicicletelor electrice este utilă nu doar pentru adulți, dar și pentru copii. Există diverse modele de biciclete copii ieftine disponibile pe piață pentru diferite grupe de vârstă ale copiilor.
Cumpărarea unei biciclete electrice pentru copilul tău poate fi o alegere excelentă pentru a-i încuraja pasiunea pentru ciclism și pentru a-l face să se bucure de aventuri pe două roți. Alege cu grijă un model potrivit vârstei și nivelului de experiență al copilului tău, astfel încât să-i oferi o experiență sigură și distractivă în timp ce explorează lumea înconjurătoare pe bicicletă.