Această tortă de legume este o opțiune versatilă, care poate fi servită ca acompaniament al mâncărurilor principale sau ca fel principal la un snack sau brunch. Bucură-te de aromele legumelor și savurează această gustare gustoasă și hrănitoare. Poftă bună!
Ingrediente pentru torta de legume:
– Două ouă;
– Jumătate de cană de brânză rasă;
– ¼ de cană de ulei;
– Jumătate de lingură de praf de copt;
– 1 cană de făină de grâu;
– O cană de lapte;
– Mazăre, după gust, tocată;
– Morcov, după gust, tocat;
– Dovlecel, după gust, tocat;
– 150 de grame de brânză minas rasă;
– Condimente, după gust.
Mod de preparare:
1. În primul rând, fierbeți morcovii în apă până devin al dente. Scurgeți și păstrați deoparte.
2. Apoi, într-un castron, amestecați morcovii fierți, dovleceii și mazărea tocate.
3. Urmează să condimentați legumele cu condimentele preferate și să le păstrați deoparte.
4. Între timp, în blender, bateți ouăle, laptele, uleiul și brânza rasă până obțineți o compoziție omogenă.
5. Apoi, adăugați făina de grâu în blender și mai bateți până se amestecă bine, apoi adăugați praful de copt în aluat și amestecați cu o lingură.
6. În continuare, ungeți o tavă și o presărați cu făină, apoi turnați jumătate din aluat, distribuiți apoi umplutura de legume și acoperiți cu brânză rasă.
7. Apoi, turnați restul de aluat deasupra, acoperind întreaga umplutură.
8. În final, introduceți torta în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți aproximativ 40 de minute sau până când devine auriu.
9. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească puțin și serviți.
Sperăm că această rețetă simplă și delicioasă de tortă de legume va fi pe placul tău și al celor dragi. Poftă bună!