Părinți de nota 10

Top 6 aspecte de care trebuie ținut cont pentru a alege cel mai bun cărucior pentru nou-născuți

A venit momentul să cumperi un cărucior pentru bebelușul tău și te întrebi care este cel mai potrivit, întrucât alegerea este foarte grea având în vedere că există o gamă variată de modele cu caracteristici diferite?

Pentru a face alegerea ideală, important este să reții că trebuie să optezi pentru un cărucior nou-născuți care să asigure bebelușului tău confort, dar mai ales siguranță, astfel încât să vă bucurați amândoi de o plimbare plăcută.

În prezent, pe piață există diferite tipuri de cărucioare pentru nou-născuți. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, îți vom spune care sunt acele caracteristici de care este imperios necesar să ții cont înainte de a achiziționa căruciorul perfect pentru bunăstarea bebelușului tău.

De ce trebuie să ții cont pentru a alege un cărucior pentru nou-născuți

Fiecare om este o lume și are propriile nevoi, prin urmare, este bine să ții cont de opinia celor care, la un moment dat, au fost nevoiți să aleagă un cărucior pentru copii. Cu toate acestea, când îl alegi, trebuie neapărat să ții cont, în primul rând, de nevoile tale și ale bebelușului, dar și de scopul pentru care îl alegi.

Care este bugetul tău?

Unele cărucioarele pentru copii sunt destul de scumpe. Dar nu nu trebuie să te stresezi, există o mulțime de opțiuni disponibile. Important este să găsești căruciorul perfect pentru nevoile și bugetul familiei tale. Reține! Cu cât costul căruciorului crește, cu atât crește și calitatea și numărul de funcții disponibile.

Unde ai de gând să folosești căruciorul?

Vei face plimbări frecvente în cartier? Te vei plimba, din păcate, pe drum denivelat? Călătorești des și ai nevoie de un cărucior ușor de pliat sau de depozitat?

Poți opta în acest caz pentru un cărucior cu suspensie pe toate roțile, care asigură copilului o călătorie lină, silențioasă și confortabilă. De asemenea, și cu funcții de înclinare și pliere care pot fi făcute cu o singură mână, astfel încât să poți înclina scaunul sau să pliezi căruciorul pentru a-l depozita, în timp ce ții bebelușul aproape.

Ce caracteristici ale căruciorului sunt cele mai importante pentru tine?

Greutatea căruciorului este o problemă? Vrei să-l manevrezi cu ușurință? Prioritizarea nevoilor tale poate face achiziționarea căruciorului mult mai simplă.

carucior cybex gold.jpg

Principalele caracteristici ale căruciorului pe care ar trebui să le iei în considerare:

Iată câteva dintre caracteristicile esențiale pe care ar trebui să le aibă un cărucior pentru nou-născuți, de cea mai bună calitate. În prezent, cărucioarele pentru copii au multe funcții, dar pentru a fi sigur că ai făcut cea mai bună alegere pentru micuțul tău, trebuie să ții cont în primul rând de următoarele aspecte:

Siguranță

Atunci când alegi un cărucior pentru bebelușul tău trebuie neapărat să acorzi atenție caracteristicilor legate de siguranță. Altfel spus, asigură-te că dispune de un bun sistem de frânare, centură de siguranță în cinci puncte și o bază largă – pentru a preveni răsturnarea căruciorului. Verifică, de asemenea, limitele de înălțime și greutate ale căruciorului. Este important să știi care este vârsta recomandată de folosire astfel încât copilul tău să fie în deplină siguranță la fiecare plimbare.

Pliabilitate

După cum ți-am spus deja, este bine să alegi un model cu pliere „cu o singură mână”. Acest lucru îți va permite să depozitezi căruciorul în casă sau în portbagajul mașinii cu mai mare ușurință. Totul în timp ce ții micuțul cu celălalt braț.

Calitatea roților

Dacă intenționezi să ieși la plimbare cu bebelușul tău, optează pentru roți umplute cu spumă, întrucât oferă manevrare ușoară pe teren accidentat sau pe străzile din oraș. În plus, acestea sunt mult mai rezistente decât roțile din plastic.

Țesătură lavabilă

Fiindcă la un moment dat căruciorul se va murdări, dintr-un motiv sau altul, este bine să optezi pentru un cărucior care dispune de seturi textile detașabile, care pot fi spălate la mașină. Însă, în cazul în care căruciorul pe care vrei să-l alegi nu dispune de materiale detașabile, este indicat ca suprafața căruciorul să poate fi curățată cu ușurință, de exemplu, cu o cârpă umedă.

Coș pentru cumpărături sau pentru depozitare

Gândește-te la articole de care ai putea avea nevoie când pleci la plimbare cu micuțul tău. Cu siguranță nu vor fi puține. Din acest motiv, este bine ca modelul pe care îl alegi să dispună de un coș sau două de cumpărături, unul lateral și unul inferior. Astfel, vei putea să îi depozitezi toate lucrurile de care acesta va avea nevoie, precum și eventualele cumpărături pe care le vei face, astfel încât să nu fii nevoit să împingi căruciorul doar cu o mână.

Capotină impermeabilă

O copertină extensibilă și impermeabilă, fabricată din material textil premium, cu protecție UPF 50+ îi va permite bebelușului să se bucure de o plimbare confortabilă atât când soarele este puternic, cât și când plouă. Iar dacă această este prevăzută cu una sau două ferestre din plastic transparent este și mai bine, căci vei avea șansa să verifici micuțul pe parcursul plimbării.

Concluzia? Alegerea unui cărucior pentru nou-născut depinde de nevoile tale și ale bebelușului tău Asigură-te că faci o alegere informată și ții cont de cele mai importante caracteristici pe trebuie să le aibă un cărucior pentru ca micuțul tău să aibă parte de confort și siguranță maxime la fiecare plimbare. Alegeri inspirate îți dorim!