Părinți de nota 10

Pulverizează alcool sanitar pe pat, iar a doua zi vei fi uimită de efect:

După cum știți, alcoolul sanitar este folosit în general ca dezinfectant. Dar se pare că există mai multe întrebuințări ale acestuia, despre care habar nu aveai.

1. Te scapă de acarieni sau ploșnițe

Umple o sticlă cu pulverizator cu alcool sanitar și pulverizează pe pat. Fă acest lucru de mai multe ori, dar ai grijă să nu dormi în pat atâta vreme cât aplici spirtul.

În primul rând, dacă dorești să dezinfectezi patul, poți începe prin curățarea regulată a lenjeriei de pat. Spală cearceaful, pilota și pernele conform instrucțiunilor de pe etichete, utilizând apă caldă și un detergent adecvat.

Pentru a igieniza suprafața patului în sine, poți utiliza o soluție dezinfectantă pe bază de alcool sau clor, care este sigură pentru utilizare pe suprafețe. Aceste soluții pot fi găsite în magazine sau poți prepara una acasă, respectând proporțiile corecte de apă și dezinfectant.

Asigură-te că citești și urmezi instrucțiunile de utilizare ale dezinfectantului pe care îl alegi și aplică-l pe suprafața patului cu o cârpă curată, evitând pulverizarea directă.

În plus, aerisirea regulată a încăperii și menținerea unei igiene personale corespunzătoare, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de culcare, sunt de asemenea importante pentru a menține un mediu curat și sănătos.

Dacă ai preocupări legate de igiena sau curățeniea patului tău, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniul igienei sau un medic.

2. Va împiedica firele de păr să crească pe sub piele

Aplică spirt diluat pe pielea iritată după epilare. Pielea va arăta mai bine și șansele ca firele de păr să crească în piele sunt mult mai mici.

3. Dezinfectant pentru mâini

Amestecă spirt cu gel de aloe vera și ulei de ceai verde pentru a un dezinfectant de mâini foarte eficient.