Părinți de nota 10

Alimentele bogate în Magneziu alungă durerea, insomnia şi surmenajul

Există cercetări care sugerează că un aport adecvat de magneziu poate avea beneficii în reducerea durerii, ameliorarea insomniei și combaterea surmenajului. Magneziul este un mineral esențial care joacă un rol important în funcționarea normală a corpului și este implicat în peste 300 de procese biochimice.

Cu toate acestea, este important să menționăm că nu există un consens absolut în comunitatea științifică cu privire la efectele exacte ale magneziului asupra durerii, insomniei și surmenajului. Unele studii sugerează că suplimentarea cu magneziu sau consumul alimentelor bogate în magneziu poate avea efecte benefice în aceste domenii, dar rezultatele sunt variate și nu există încă suficiente dovezi pentru a face afirmații definitive.

Dacă doriți să creșteți aportul de magneziu din alimentație, puteți include în dietă alimente bogate în acest mineral, cum ar fi:

Legume cu frunze verzi: spanac, kale, salată verde, broccoli.
Nuci și semințe: migdale, nuci de Brazilia, semințe de dovleac, semințe de susan.
Leguminoase: fasole, linte, mazăre.
Cereale integrale: orez brun, ovăz, quinoa.
Pește: somon, ton, cod.
Avocado.
Banane.
Este întotdeauna recomandat să obțineți nutrienții necesari din alimentație echilibrată și sănătoasă în loc să vă bazați exclusiv pe suplimente alimentare. Dacă aveți preocupări legate de durere, insomnie sau surmenaj, este important să consultați un specialist în sănătate pentru evaluare și sfaturi personalizate.