Părinți de nota 10

Cristina Șișcanu: „Știți ce? Nouă nu ne este rușine cu Filip. E copilul nostru ca și ceilalți!”. Ce s-a întâmplat în vacanța de la mare

Cristina Șișcanu a petrecut o scurtă vacanță pe litoralul românesc, alături de familia ei, dar o situație neplăcută i-a lăsat un gust amar. Nu are legătură cu serviciile, cu hotelul sau cu mâncarea, ci cu atitudinea oamenilor de pe Internet cu privire la Filip, băiatul lor special, acum în vârstă de 19 ani și jumătate.

„Plecăm la mare cu Petra, Filip și bunica Irina. Iar problema cu bagajele!”, anunța Cristina Șișcanu pe rețelele sociale. Ajunsă la cazare, în Mamaia Nord, Cristina Șișcanu și-a ținut fanii la curent cu tot ce se întâmplă în vacanța ei, lucruri frumoase și mai puțin frumoase.

„Am prins o oră de plajă! Nu a fost ușor să îl convingem pe Filip să meargă la mare… dar acum e vesel. Ora prânzului. Întrucât Filip mănâncă doar mâncare pasată, ne adaptam pe plajă și ii tai pizza bucățele mici. Petra e ajutorul meu”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care Cristina le-a scris pe Facebook.

Cristina Șișcanu avea 26 de ani când a devenit mamă pentru Ștefania și Filip, copiii pe care Mădălin Ionescu îi are din căsnicia cu Mihaela Coșerariu. Îi iubește ca și cum ar fi ai ei, iar pe Filip, care este dependent de ajutorul adulților, îl răsfață uneori mai mult decât pe mezina Petra. Asta se și vede din imaginile publicate, dar și din discursul ei.

Cristina Șișcanu, mesaj virulent din vacanță

În vacanța de zilele trecute, de la mare, Șișcanu s-a lovit de o situație care a revoltat-o și tulburat-o deopotrivă. Ea a revenit în online cu un mesaj virulent, în care îi pune la punct pe cei care l-au jignit pe Filip, băiatul având probleme neurologice de mic, despre care atât Mădălin Ionescu, cât și Cristina Șișcanu, au povestit, cu deschidere și resemnare.

„Am făcut postări drăguțe, am primit foarte multe comentarii frumoase, însă, ca de obicei, sunt și persoane care, nu știu cum să le spun, sunt malformate sufletește. Nu poți să spui sau să gândești ceva de genul «de ce l-ați luat pe handicapatul ăla cu voi?» Exact așa a sunat unul dintre comentarii. Să vă fie rușine, sunteți de toată jena.

Știți ce? Nouă nu ne e rusine cu Filip. E copilul nostru ca și ceilalți. Degeaba mai sunteți pe fața Pământului cei care îl jigniți, sunteți malformați sufletește și aveți mari carențe în educație. Să vă fie rușine celor care scriu «de ce îl postați pe Filip», «de ce îl cărați cu voi peste tot». Nu sunteți oameni cei care îmi lăsați astfel de comentarii, aveți un suflet negru, schingiuit. Degeaba sunteți pe fața pământului, cum puteți să îmi lăsați asemenea comentarii?”, a răbufnit Cristina, extrem de afectată.

Filip are 19 ani și este fiul lui Mădălin Ionescu din prima căsătorie. Băiatul a rămas cu sechele neurologice încă de la vârsta de două luni, după ce a făcut varicelă, vaccinul nefiind lansat la momentul respectiv.

Mădălin Ionescu are trei copii. Pe Filip (19 ani) și pe Ștefania (25 de ani), din căsnicia cu Mihaela Coșerariu, și pe Petra (6 ani), din mariajul cu Cristina Șișcanu.

Copiii cei mari au rămas în grija lui după divorț, iar Cristina Șișcanu i-a crescut ca și cum ar fi copiii ei. Filip este extrem de îndrăgit pe Internet și primește o mulțime de mesaje admirative. Băiatul are probleme de neurologice încă de când era foarte mic, din cauza varicelei, situație despre care Mădălin și Cristina au vorbit, în nenumărate rânduri.