Părinți de nota 10

Cum să vă curățați arterele coronare cu doar 3 ingrediente. Evită astfel un atac de cord

O dietă bogată în junk food și zahăr poate fi distructivă pentru sănătatea cardiovasculară. S-ar putea să fi auzit despre cum colesterolul se poate acumula în arterele tale și pune presiune inutilă asupra inimii tale.

Majoritatea oamenilor se bazează pe diluanți ai sângelui și pe alte medicamente (statine) pentru a combate efectele colesterolului crescut, dar afecțiunea poate fi gestionată cu ușurință doar prin alimente.

Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la acumularea de placă în pereții arterelor, îngustarea arterelor și provocând o afecțiune numită ateroscleroză. Acest lucru afectează fluxul de sânge în întregul corp și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Există două tipuri principale de colesterol:

Lipoproteine cu densitate joasă (LDL): „colesterolul rău”transportă particulele de colesterol în corpul tău și se acumulează în pereții arterelor, făcându-le tari și înguste.
Lipoproteine de înaltă densitate (HDL): colesterolul „bun” preia colesterolul în exces și îl duce înapoi la ficat pentru a fi eliminat prin bilă.
Nivelurile ridicate de colesterol LDL sunt cauzate de obicei de fumat, alimentație necorespunzătoare, inactivitate, diabet și sunt legate de obezitate. Pentru a spune simplu, colesterolul ridicat, în cele mai multe cazuri, este pur și simplu o reflectare a unui stil de viață nesănătos.

Când colesterolul este oxidat, duce la acumularea de placă în pereții arterelor, care întărește și îngustează arterele și provoacă o afecțiune numită ateroscleroză.

Placa este formată din colesterol, grăsimi, calciu, deșeuri celulare și fibrină, care se găsesc în interiorul pereților noștri arteriali și dăunează celulelor care sunt deja acolo, provocând inflamații.

Acum știm că colesterolul LDL prezintă un risc pentru sănătate doar dacă este oxidat.

Colesterolul oxidat și grăsimea oxidată sunt adevărații dușmani. Corpurile noastre le tratează ca pe substanțe străine și stimulează citokinele inflamatorii să le deterioreze și să le omoare prin inflamație.

Faptul că colesterolul LDL este foarte predispus la oxidare explică de ce o creștere a colesterolului LDL duce în mod normal la o creștere a riscului de boală coronariană.

Colesterolul oxidat care ne blochează arterele și provoacă boala coronariană provine din două surse:

Unu. Unele dintre ele le dobândim direct din dietele noastre atunci când mâncăm grăsimi și uleiuri oxidate.
Doi. Corpurile noastre produc restul intern.
Uleiurile și grăsimile alimentare tind să se oxideze atunci când sunt încălzite, uscate, îmbătrânite, expuse la lumină și altfel procesate chimic. O dietă bogată în uleiuri vegetale este inconfundabil periculoasă.

Un fapt mai puțin cunoscut este că zahărul oxidează la fel ca uleiurile și grăsimile. Glucoza, și în special fructoza, produc multe produse de oxidare atunci când sunt îmbătrânite, încălzite sau prelucrate în alt mod.

Studiile au arătat că persoanele care prezintă un risc grav de atac de cord în măsura în care au nevoie de o intervenție chirurgicală de bypass au colesterol LDL oxidat ridicat, nu colesterol LDL normal.

Din fericire, este posibil să obțineți antioxidanți din alimente pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a inversa daunele pe care le provoacă celulelor și organelor.

Să ajungem la rețeta noastră de reducere a colesterolului cu 3 ingrediente naturale.

Rețetă pentru eliminarea colesterolului
Această rețetă oferă organismului dumneavoastră nutrienți care vă pot ajuta la descompunerea colesterolului rău și la curățarea arterelor pe măsură ce treceți la un stil de viață mai sănătos.

Ingrediente:

4 litri de apă
8 lămâi organice
8 catei de usturoi
4-5 cm de ghimbir
Instrucțiuni:

Spălați lămâile dar nu le curățați de coajă
Tăiați lămâia felii și curățați ghimbirul și usturoiul.
Zdrobiți usturoiul și lăsați-l să stea 15 minute. Aceasta va activa alicina.
Puneți totul, cu excepția apei, într-un blender și amestecați până se omogenizează.
Într-o cratiță medie, adăugați apa și pasta obținută și încălziți la foc mediu.
În momentul în care începe să fiarbă, luați amestecul de pe foc.
Se lasa sa se raceasca si se strecoara lichidul.
Se toarnă băutura în borcane de sticlă sau sticle cu capac și se păstrează la frigider.
Cum se utilizează:

Bea zilnic pe stomacul gol cu două ore înainte de masă. Combinați cu exerciții fizice de 3 ori pe săptămână.