Părinți de nota 10

Super reteta de vinete a bunicii! Ingredientul care face tot gustul

Aceasta reteta este absolut delicioasa! Nu ai cum sa le rezisti acestor vinete.

Ingrediente:

3 vinete mari, cu coaja lucioasa si cu o consistenta usor pufoasa

o ceapa
70-80 de ml de ulei
sare si zeama de lamaie dupa gust
optional: 1 lingurita de mustar
1 galbenus de ou crud (fara ou daca tineti post)

Mod de preparare:

1. Ingredientele pe care le-am scris mai sus ajung pentru atata salata cat sa manance 4 persoane bine, la o singura masa. Daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi, la frigider, dublati sau chiar triplati ingredientele.

2. In ce ma priveste, prefer salata de vinete natur, fara maioneza, fara adaus de ou, numai vinete coapte, sare, ulei si zeama de lamaie, dar cum fiica mea o prefera pe celalalta, o pregatesc pentru ea astfel cum voi arata si in aceasta reteta.

3. Cu toate ca prefer uleiul de masline tuturor celorlalte uleiuri, imi place asa de mult incat uneori il mananc cu paine, pentru aceasta salata de vinete mi se pare ca are un gust prea pregnant, punandu-l in umbra pe cel al vinetelor, asa incat prefer sa folosesc ulei de floarea soarelui sau de rapita.

Primul pas in prepararea salatei este coacerea vinetelor.

Vinetele se coc prin contact cu o suprafata incinsa sau chiar cu flacara, pana cand coaja li se carbonizeaza si miezul devine moale, care miez se va inmuia si daca puneti vinetele in cuptor, dar degeaba, vinetele nu vor avea gustul de afumat, de copt, care ne place atat de mult.

Asadar, coaceti vinetele pe o plita incinsa, pe gratar, pe disc, in jar etc., intorcandu-le de jur imprejur ca sa se coaca bine.