Părinți de nota 10

Punctele-cheie pentru masajul mâinilor tale. Cum te poți vindeca cu ajutorul automasajului

Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea și diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ corespunde unui anumit punct din palmă.

Masajul la mâini ajută în cel puţin 10 alte afecţiuni: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.

Prin acest masaj se urmareste punerea un miscare a vaselor sanguine limfatice o mai buna hranire a tesuturilor,pastrarea supletei incheieturilor,oprirea depunerii de saruri minerale la nivelul articulatiilor.Inainte de a incepe masajul se spala bine mainile avand grija sa se indeparteze dupa aceea orice urma de sapun.

Se aplica crema cu care se efectueaza masajul prin miscarii usoare de netezire.

momentul A- mana stanga a manichiuristei sustine degetele mainii drepte a clientei in timp ce cu mana dreapta executa urmatoarele miscarii de masaj.

Mana cu degetele unite este prinsa intre cele patru degete si police ale manichiuristei,executand o miscare de netezire cu policele in partea interioara a mainii,miscarea se continua in traiectorie dubla incepand din varful degetelor si continuand astfel ca lavarful policelui clientei sa se intalneasca policele si indexul manichiuristei

momentul B- aceasta mscare se adreseaza celeilalte parti laterale a mainii,de data aceasta cu mana dreapta se sustine mana clientei iar cu stanga se executa o netezire cu cele patru degete si police,netezirea se incepe din varful degetelor si se continua dincolo de incheietura.

2.Miscarea doi-mana se sprijina in cot care se maseara in dreptul incheieturii iar cu cealalta mana se efectueaza o miscare asemanatoare cu cea a imbracarii manusilor.

Degetele manichiuristei se intrepatrund cu cele ale clienteii si se efectueaza o miscare de netezire inspre podul palmei,unde degetele manichiuristei se unesc continuand cu aceeasi presiune pana la incheietura mainii.

3.Miscarea trei-se maseaza falangele de la fiecare deget in parte ,asemanatoare imbracarii fiecarui deget cu manusa.

4.Miscarea patru-mana clientei se sprijina usor de mana stanga a manichiuristei in timp ce aceasta cu mana dreapta cu trei degete index,mediul,inelar executa miscarii circulare pe suprafata exterioara a mainii clientei incepand de la varful degetelor pana dincolo de incheietura de unde se revine la pozitia de plecare printr-o miscare usoara de alunecare.

5.Miscarea cinci-aceasta miscare are rolul de a mentine supletea incheieturi falangelor,mana clientei se sprijina in cot,palma cu degetele unite fiind intinse vertical,mana stanga a manichiuristei sustine mana in dreptul incheieturii in timp ce palma dreapta a manichiuristei cu degetele unite este aplicata perpendicular pe varful degetelor,se executa o presiune incercand sa se indoaie pe rand fiecare rand de falangeca mana clientei sa fie inchisa in pumn.

6.Miscarea sase-are rolul de a mentine supletea articulatiilor mainilor,mana se sprijina in cot,manichiurista sustine cu o mana antrebratul clientei in timp cu cealalta mana apuca varful degetelor mainii respective,efectuati o miscare de rotatie dinspre interior spre exterior.Fiecare din aceste sase miscari se va efectua de cinci ori la fiecare mana.