Părinți de nota 10

Dr. Cătălin Luca: „90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar…”

Un mod de viață sănătos începe cu un colon sănătos. “Boala începe în stomac iar moartea în colon.”(din înțelepciunea populara). Colonul reprezintă sistemul de canalizare al organismului; din când în când e bine să fie curățat. Irigația colonului este o modalitate de îndepărtare a plăcii mucoide și a toxinelor și de recâștigare a vitalității.

Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncarcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angina, sinuzita, rinita, otita) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral. Un cerc vicios din care noi trebuie să luptăm ca să ieșim, dacă vrem să fim sănătoși și plini de vitalitate.

Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

”Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca.

Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ” plăci de mucoid” ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice!

Un colon murdar este sursă de toxine pentu întregul organism

Materiile toxice din colon se transforma într-o lume întunecoasă de agresori ce parazitează corpul. Până nu demult, puterea ucigătoare a paraziților intestinali a fost ignorata. Noi suntem, de fapt, o entitate compusa din celule orchestrate prin semnale chimice. Ei trăiesc în intestine, se hrănesc cu alimentele noastre iar deșeurile alterează mediul nostru intestinal.

Intestinul se transforma într-un cazan, pentru că se declanșează o serie de reacții de fermentație și chiar putrefacție. Încearcă să se adapteze la o situație aberanta (aciditate excesiva) și secreta o substanță de protecție, că o tencuiala de-a lungul peretelui intestinal. Aceasta este o placa mucoida. Ea apare la o suprasaturare cu acid: esofag, staomac, intestin subțire, colon. Digestia devine nefuncțională iar intestinul toxic. Automat, sângele devine toxic. După ani de efort în a curata sângele venit din intestine, ficatul nu mai funcționează eficient, iar surplusul de toxine afectează apoi celelalte organe și zone ale corpului: rinichi, inima, limfa, încheieturi, creier, piele, etc. Acolo unde se depun toxine, circulația este deficitara, lipsesc oxigenul și elementele nutritive; drept urmare, se instalează boala.
,
Semnele unui colon ce necesită purificare:

Daca sunteti balonat, aveti indigestii, abdomen proeminent, dureri de cap, gaze, constipatie, senzatie de voma, insomnia, nervozitate, exces de greutate, respiratie urat mirositoare, eruptii cutanate, eczema, raceli frecvente, infectii Candida, impotenta, este posibil să aveți o problemă cu colonul dumneavoastră.

Fibrele vegetale – un pas spre sănătate

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne .O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian , lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale , care actioneaza ca niste adevarate ” maturi ” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.