Părinți de nota 10

Urmati aceste reguli pentru a face intestinele si stomacul sa functioneze ca un ceas

Sanatatea intestinelor este importanta pentru bunastarea generala a organismului

Expertul in sanatate si autorul mai multor carti, Karla Outs, dezvaluie trei reguli de aur pentru o buna sanatate intestinala.

Nu exagera cu zaharul

Karla a fost capabila sa vindece eczema schimband dieta, iar ea a devenit convinsa de felul in care alimentele afecteaza organismul.

„Asa am aflat ca mancarea este medicament si ca ceea ce mancam are un impact imens asupra sanatatii noastre, bunastarii si pielii noastre”.

Intestinul contine microorganisme care sunt importante pentru sanatate, iar aportul de zahar ii incetineste activitatea.

„Restrangerea aportului de zaharuri si alimente procesate este importanta, astfel incat bacteriile patogene sa nu fie hranite si sa apara inflamatii in organism.”

Ofera-i corpului suficient somn

„Studiile au aratat ca un ciclu de somn perturbat de asemenea interfereaza cu capacitatea organismului de a mentine germeni sanatosi”, spune Karla.

Bacteriile din intestin incep sa produca toxine atunci cand organismul ii lipseste somnul, provocand oboseala, probleme de memorie si inflamatii.

In plus, 90% din serotonina, un hormon al fericirii, este secretat in intestin, adauga expertul, ceea ce inseamna ca lipsa somnului inseamna deficienta de serotonina.

Concentrati-va pe alimentele bogate in fibre

„Bacteriile sanatoase din intestin adora fibrele, se hranesc cu ele si creeaza substante antiinflamatorii, ceea ce este important pentru creier, intestin si pentru sistemul imunitar.”

Mancati multe fructe si legume. Iaurtul, kombucha si chefirul sunt, de asemenea, o sursa minunata.

Va dorim multa sanatate!