Părinți de nota 10

Cum să scazi nivelul acidului uric din sânge în mod natural. Este raspunzator de guta, pietre la rinichi, insuficienta renala, dar si boli ale inimii

Component al urinii ce conţine azot şi rezultă în urma degradării metabolice a proteinelor, mai precis a purinelor, componentele acizilor nucleici.

Acidul uric, odată ce ajunge în sânge după toate etapele de metabolizare a proteinelor, este filtrat de către rinichi, apoi eliminat prin urină într-o proporţie care să menţină uricemia (acidul uric din sânge) într-o proporţie normală.

Când eliminarea renală este insuficientă

– boli de sânge, renale, boli enzimatice ereditare, tratament cu hidrocortizon, toxicoza gravidică, insuficienţa renală cronică, intoxicaţie cu plumb – apare hiperuricemia.

Acidul uric în exces în sânge începe să se acumuleze sub formă de micro-cristale de urat ce se depun la nivelul articulaţiilor, declanşând guta (boală specifică omului), sau încarcă aparatul renal, producând litiaza urinară.

Studii recente au constatat, de asemenea, ca nivelul de acid uric din sange poate provoca hipertensiune si boli cardiovasculare.

Nivelurile normale de acid uric la barbati sunt in intervalul 3.4-7.0mg/dL si 2.4-6.0mg/dL la femei.

Nivelurile ridicate de acid uric in sange ar putea fi de asemenea, un rezultat al abuzului de alcool, o problema genetica, o dieta bogata in purine, insuficienta renala, tiroida subactiva, boli endocrine sau afectiuni metabolice, cum ar fi diabetul sau acidoza, obezitatea sau alte boli. De asemenea, anumite tipuri de cancer, chimioterapia si medicamentele diuretice pot ridica aceste niveluri.

Dietele drastice, repausul alimentar si exercitiile fizice ar putea creste temporar nivelul de acid uric in sange.

Cu toate acestea exista unele remedii naturale care te pot ajuta sa controlezi scaderea nivelului de acid uric , iar aceste sunt cele mai utile 10 alimente:

1. Apa:

Consumul unei cantitati mari de apa poate optimiza nivelurile de acid uric, deoarece dilueaza acidul uric si sprijina functia rinichilor de a elimina cantitatile in exces din organism prin urina.

Consumul suficient de apa scade, de asemenea, riscul aparitiei de atacuri recurente de guta.

Concluziile unui studiu pe internet prezentat la reuniunea anuala din 2009 a Colegiului American de Reumatologie indica faptul ca participantii care au baut cinci pana la opt pahare de apa intr-o perioada de 24 ore inainte de un posibil atac de guta au avut un risc de 40% mai mic in comparatie cu cei care beau doar un pahar de apa.

Prin urmare, asigura-te ca bei 8 pahare de apa in fiecare zi si consuma alimente bogate in apa, cum ar fi fructe sau legume.

2. Bicarbonat de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu scade eficient nivelul de acid uric si calmeaza durerile de guta. Acesta optimizeaza nivelul pH-ului in organism si face solubil acidul uric, astfel poate fi usor eliminat din organism.

Adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea.

3. Otet de mere:

Otetul de mere este un detoxifiant natural al organismului si elimina excesul de acid uric din organism. Acidul malic, descompune si elimina acidul uric si reface starea alcalina a corpului si are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii.

Intr-un pahar de apa se adauga o lingurita de otet de mere crud, nefiert, organic si se bea de 2-3 ori pe zi. Dupa ceva timp, poti creste treptat doza pana la 2 linguri.

Cu toate acestea, retine ca ACV ar putea reduce nivelurile de potasiu din organism, asa ca nu-l consuma in exces si nu-l combina cu diuretice.

4. Lactate:

Laptele si produsele lactate cu continut redus de grasimi reduce concentratiile plasmatice de urati si reduce riscul de guta. De exemplu, laptele degresat are un nivel ridicat de acid orotic care reduce reabsorbtia acidului uric si ajuta la eliminarea acestuia prin rinichi.

Trebuie sa bei 1-5 pahare pe zi, sau puteti alege alte produse lactate cum ar fi iaurtul cu continut scazut in grasimi.

Tofu este , de asemenea, benefic deoarece modifica concentratia proteinelor plasmatice si elimina acidul uric. Retine ca ar trebui sa eviti laptele de soia, deoarece acesta creste nivelul de acid uric.

5. Suc de lamaie:

Sucul de lamaie alcalinizeaza organismul si neutralizeaza acidul uric. De asemenea, este bogat in vitamina C, care scade nivelul de acid uric. Intr-un pahar de apa calda se adauga sucul de la o lamaie si se bea pe stomacul gol, timp de doua saptamani.

6. Suc de grau

Graul este un alt mod de a alcaliniza corpul. Este bogat in vitamina C, clorofila si fitochimicale care detoxifiaza organismul, iar proteinele si aminoacizii pot inlocui proteinele animale.

Se amesteca doua linguri de suc de grau amestecat cu suc de lamaie si se bea zilnic pentru a reduce nivelurile de acid uric din organism.

7. Cirese:

Ciresele si fructele de padure sunt bogate in substante chimice care scad nivelurile de acid uric. Mai mult decat atat, boabele violet sau albastre sunt bogate in flavonoide, cunoscute sub numele de antociani, care reduc acidul uric si atenueaza inflamatia si rigiditatea.

Trebuie sa consumi o jumatate de cana de cirese pe zi timp de 14 zile sau sa bei 1-2 pahare de suc de cirese timp de o luna. Trebuie sa cresti aportul de alimente bogate in antioxidanti si vitamina C cum ar fi tomate, capsuni, ardei gras si afine.

8. Ulei de masline:

Atunci cand sunt incalzite sau procesate, majoritatea uleiurilor vegetale se transforma in grasimi rancede care scad nivelul de vitamina E in organism, cea care controleaza nivelul de acid uric.

Prin urmare, ar trebui sa consumi ulei de masline procesat la rece, deoarece este ridicat in grasimi mononesaturate care raman stabile atunci cand este incalzit si este bogat in antioxidanti si vitamina E.

9. Alimente bogate in fibre si care contin carbohidrati:

Fibrele dietetice reduc nivelul de acid uric prin absorbtia si eliminarea lor din organism.

Prin urmare, consuma alimente bogate in carbohidrati si cu continut redus in acid purinic.

Consuma mai multe pere, portocale, capsuni, mere, cereale integrale si alimente care contin amidon, cum ar fi quinoa, banana, ovaz, cartofi, orez, paste, cereale si tapioca.

In plus, bea ceai de papaya, deoarece acest fruct este bogat in papaina, care alcalinizeaza organismul si are efecte anti-inflamatorii puternice. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumularii de acid uric si calmeaza problemele legate de guta.
10. Dieta cu continut scazut de purine:

Purinele sunt compusi care contin azot, cel mai frecvent intalnit in proteinele animale, care se descompun in acid uric si astfel creste nivelul de acid uric in organism. Evita proteinele animale cum ar fi carnea de pasare, peste, organe animale, si alimente bogate in acid purinic cum ar fi drojdie de bere, fasole, legume, ciuperci, bere, sparanghel.

In plus, asigura-te ca urmezi urmatoarele sfaturi suplimentare:

• Urmeaza o dieta echilibrata, bogata in glucide complexe si saraca in proteine si evita glucidele rafinate, cum ar fi bomboane, prajituri si paine.

• Mentine o greutate sanatoasa si un efort fizic regulat, pentru ca tesuturile grase cresc productia de acid uric.

• Limiteaza aportul de alimente bogate in grasimi, deoarece impiedica capacitatea organismului de a reduce nivelul de acid uric.

• Evita alcoolul deoarece interfereaza cu eliminarea acidului uric din organism

• Evita siropul de porumb bogat in fructoza sau siropurile de glucoza-fructoza deoarece acestea ridica nivelurile de acid uric.