Părinți de nota 10

Ai simptome de ameteala si vertij? Un medic spune cum te poti vindeca rapid de aceste manifestari

Simptomele vertijului sunt destul de infricosatoare, ele facandu-te sa te dezechilibrezi chiar si atunci cand stai pe loc. In cateva clipe, iti fuge pamantul de sub picioare. Lumea isi pierde conturul si culorile se amesteca. Panica se instaleaza pe loc, si ai senzatia ca realitatea iti scapa de sub control. Este un simptom cu care se confrunta multi oameni.

Persoanele care trec prin astfel de probleme afirma ca sunt cuprinse de spaima in momentul in care isi pierd controlul asupra intregului corp. Pe langa asta, vertijul mai prezinta si o serie de alte simptome precum dureri de cap, ameteala, tiuit in urechi, traspiratii reci, varsaturi si spasme ocular.

O profesoara din Colorado, pe nume Sue Ricker, s-a confruntat timp de 10 ani cu astfel de probleme. Conform relatarilor ei, simptomele erau ingrozitoare. Ea ajunsese sa nu mai poata sa conduca si sa nu mai mearga neinsotita pe strada. Adeseori se sprijinea de ziduri atunci cand era singura. Pentru ca niciun tratament nu a dat rezultate, a inceput sa consulte anumite site-uri de specialitate si a descoperit o tehnica de vindecare a vertijului pozitional.

Datorita acestei metode, ea a putut sa-si recapete controlul asupra vietii. Carol Foster este medicul care a dezvaluit aceasta tehnica, pe care a inventat-o special pentru pacientii cu vertij pozitional.

„Manevra de rostogolire partiala” este numele tehnicii si poate fi practicata oriunde.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

Pe o suprafata tare, trebuie sa te asezi in genunchi. Apoi, apleaca-ti capul pe spate si uita-te catre tavan. Apleaca-ti capul inainte in ce-ti tragi barbia spre piept. Poti simula ca te pregatesti de o rostogolire de gimnastica. Intoarce-ti capul spre cotul stang si ramai in aceasta pozitie pana cand aceasta senzatie dispare. Ridica-ti capul si tine gatul drept. Stai in aceasta pozitie. Apoi, ridica-te in picioare si revin-o in pozitia initiala. Acest truc te poate scapa de toate problemele cu vertijul.

Continutul acestui articol este pur informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.