Părinți de nota 10

Un medic cardiolog avertizează: „Acestea sunt presemnele infarctului pe care trebuie să le cunoști

Majoritatea oamenilor cred că simptomele unui infarct se rezumă la dureri în piept și stare generală proastă. Crudul adevăr și statistici spun altceva. 25% din infarcturi se petrec în mod silențios, fără simptome clare.

Dr. C. Crandall, un cardiolog renumit, a studiat ani la rândul presemnele infarctului și în rândurile de mai jos ne vorbește despre ele:

1. Inflamație în exces

„Majoritatea oamenilor cred că inflamarea articulațiilor se datorează statului excesiv în picioare sau retenției de apă. De fapt, înflamațiile repetate ale articulațiilor pot prevesti instalarea unui infarct, asta dacă pacientul nu ia masuri serioase de schimbare a stilului de viață.”

2. Anxietate

„Din propria experiență vă spun că pacienții care au experimentat deja un infarct și au supraviețuit, s-au confruntat cu anxietate înaintea infarctului, așa că este mai bine să previ decât să combați. Analizează bine cauza anxietății și mergi la medic pentru investigații amănunțite!”

3. Durere în anumite părți ale corpului

„Trebuie să știți cu toții că durerile din capul pieptului nu sunt singurele semne ale infarctului. Durerea poate începe în piept și poate continua pe mâini sau picioare, ajungând uneori chiar și la abdomen sau spate. De cele mai multe ori durerea simultană a ambelor brațe este un semn clar al apariției infarctului”.

4. Pierderea temporară a vederii și țiuitul din urechi

„Cu siguranță pierderea temporară a vederii trebuie să-ți dea de bănuit ca ceva este în neregulă cu tine. Dacă acest simptom este însoțit și de țiuit al urechilor, mergi de urgență la un medic cardiolog. Îți poți salva viața!”