Părinți de nota 10

Este cunoscut de japonezi ca Punctul Longevității sau al celor 100 de boli. Este plasat sub rotulă, iar masarea lui zilnică, poate vindeca numeroase boli

O legendă spune că odată, în Japonia, trăia un om fericit, care a primit cunoștințe de neprețuit de la tatăl său – cunoașterea „punctului longevităţii” sau „punctului celor 100 de boli”. În urma sfatului primit în dar de la tatăl său, fiul şi-a masat acest punct în fiecare zi şi a trăit să vadă nașterea şi moartea mai multor împărați.

Întârzie procesul de îmbătrânire

Masarea unor puncte specifice este una dintre cele mai vechi metode orientale de tratament cunoscute, fiind folosită de mii de ani. În ansamblu, corpul uman are 365 de puncte şi 12 meridiane principale, acelaşi număr cu cel al zilelor şi al lunilor dintr-un an. Efectul acestor masaje speciale se bazează pe teoria canalelor şi meridianelor, care se află într-o foarte strânsă legătură cu anumite organe ale organismului uman. În medicina tradiţională chineză, corpul este văzut ca fiind un sistem energetic şi, prin urmare, acest masaj poate afecta într-un mod pozitiv fluxul de energie şi activitatea funcţională a organelor. Activarea punctului Zu San Li (S36) produce un efect de întinerire şi de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de „punctul longevităţii”, iar în Japonia, sub numele de „punctul celor 100 de boli”.

Unde este localizat?

Punctul longevității este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l găsi, acoperiți-vă genunchiul cu palma corespunzătoare genunchiului pe care-l acoperiți (de exemplu, genunchiul drept – palma dreaptă). Punctul este situat între sfârşitul degetului mic şi degetul inelar, sub forma unei adâncituri între oase. Punctul magic Zu San Li controlează activitatea organelor care se află în jumătatea inferioară a corpului, cât și activitatea măduvei spinării în părţile responsabile de funcționarea tracului gastrointestinal, a organelor genitale, rinichilor şi glandelor suprarenale.

Crește activitatea glandelor suprarenale

Prin masarea „punctului celor 100 de boli” puteți creste activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande, care acţionează ca un sistem de apărare principal al sănătăţii dumneavoastră. Aceste glande sunt cele care secretă adrenalină, hidrocortizon şi alţi hormoni foarte importanţi în sânge. Prin masarea punctului în fiecare zi veți normaliza: tensiunea arterială, glucoza, insulina; veți elimina procesele inflamatorii de la nivelul întregului organism; veți regla activitatea sistemului imunitar; veți îmbunătăţi digestia; veți trata cu succes boli ale tractului gastrointestinal, dar și efectele unui accident vascular cerebral. În plus, vă veți dezvolta încrederea în sine, veți elimina stresul şi tensiunea şi veți găsi armonia interioară.

Prin masarea „punctului celor 100 de boli“ se pot vindeca mai multe afecțiuni, inclusiv banalul sughit, constipația, gastrita sau incontinenta urinară