Părinți de nota 10

Conurile de pin — adunați-le și pregătiți un remediu pentru toată familia. Nu veți mai auzi de boli pe parcursul întregului an

Celebrele conuri de pin și brad nu sunt utile doar pentru crearea diferitor ornamente originale, ci pot fi folosite și în scopuri terapeutice. Conurile tinere de pin conțin rășini, ulei esențial, taninuri, flavonoide, vitamine, fier, magneziu și seleniu.

În scopuri terapeutice se utilizează fructele necoapte (conurile cu diametrul de aproximativ 4 cm), de culoare verde și cu solzișorii nedesfăcuți. După maturizarea semințelor conul devine lemnos, datorită eliminării compușilor plastici.

În majoritatea rețetelor se indică că conurile se culeg în intervalul 30 mai – 20 iunie, însă termenii concreți depind de regiunea recoltării.

REȚETELE
Conurile de pin, care sunt încă foarte mici și verzi, contribuie la eliminarea calculilor renali și biliari. Culegeți-le, puneți-le într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Fierbeți-le pe parcursul a 5 minute. După ce decoctul se va răci, strecurați-l și beți câte 1/3 pahar (80 ml) din el de 3 ori pe zi, după masă. Cura de tratament durează 3 săptămâni.

Dulceața din conuri tinere de pin, adunate în perioada 15 mai – 15 iunie, reprezintă un remediu excelent pentru tuse și bronșită. Puneți 50-60 conuri într-o cratiță emailată și acoperiți-le cu 2 litri de apă. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și fierbeți-l timp de 2 ore, pe foc mic. Apoi scoateți conurile și lăsați decoctul să se răcească. Adăugați 2 kg de zahăr în el și fierbeți-l timp de încă 1.5 ore pe foc mic. Luați câte o lingură de dulceață de 3 ori/zi, cu 10 minute înainte de masă, până la însănătoșire.

Mierea de pin întărește semnificativ imunitatea. Trebuie să adunați 1 kg de conuri adulte și să le tăiați în sferturi. Puneți-le într-o cratiță emailată și acoperiți-le cu 3 litri de apă. Fierbeți-le pe foc redus, până se vor înmuia. Apoi strecurați decoctul, combinați-l cu 1 kg de zahăr și aduceți-l până la punctul de fierbere (nu-l clocotiți!). Turnați mierea obținută în borcane, adăugând câte un praf de sare de lămâie în fiecare dintre ele.

DULCEAȚA DIN CONURI DE PIN
Încă o variantă de preparare a dulceții din conuri de pin: fierbeți-le până se vor înmuia, pisați-le și adăugați-le în siropul pregătit din zahăr și decoctul obținut din fierbere conurilor. Luați mierea sau dulceața de pin cu ceai și nici o boală nu vă va atinge!

Folosind dulceața din conuri de pin, veți crește nivelul sangvin de hemoglobină. Turnați un litru de apă peste 50 g de materie primă mărunțită. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și fierbeți-l timp de 20 minute, pe foc mic. Luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească. Apoi adăugați 500 g de zahăr și iarăși aduceți compoziția până la punctul de fierbere, dar fără să o clocotiți. Păstrați dulceața obținută într-un loc răcoros. Luați câte o linguriță de dulceață de 3 ori/zi cu apă.

Dacă suferiți de tuse cu expectorații sanghinolente, luați 2 linguri de conuri verzi de brad, tăiați-le și combinați-le cu 2 linguri de miere. Turnați 2 pahare de apă clocotită (500 ml) peste amestecul obținut, după care înveliți-l într-o prosop călduros și lăsați-l să se pătrundă peste noapte. Apoi strecurați-l și beți infuzia obținută în 4 porții, cu 60 minute înainte de masă.

MIEREA DE PIN ÎMPOTRIVA ASTMULUI

Se recomandă ca pacienții cu astm bronșic să se trateze cu miere de pin. Primăvara adunați 1.5 kg de conuri verzi de pin. Spălați-le de impurități și acoperiți-le cu 3 litri de apă. Fierbeți-le. Adăugați câte 1 kg de zahăr la fiecare litru de decoct. Amestecați și fierbeți compoziția pe foc mic. Primul amestec este gata!

Ca să pregătiți cel de-al doilea amestec, trebuie să combinați 500 g de slănină profundă cu 2 linguri de pudră de cacao.

Luați câte o lingură din fiecare amestec de 3 ori/zi, cu 20 minute înainte de masă, cu un pahar de lapte (250 ml) cald. Mergeți la saună de 2 ori/săptămână (miercuri, sâmbătă). Infuzați frunze de zmeur și stropiți pietrele din saună cu soluția obținută. Beți decoct fierbinte din frunze de zmeur.