Părinți de nota 10

Fostul preot Daniel Balas, despre blestemul parintilor: „Adevaratul blestem e atunci cand tu ca mama…”

Preotii spun ca blestemul parintilor se prinde foarte usor si nu sunt putini acei credinciosi care, sufocati de necazuri si neimpliniri, isi dezvolta convingerea ca toate le se intampla din cauza ca au fost blestemati. Fostul preot Daniel Balas sustine ca blestemul parintesc nu exista, dar exista programare. Odata instalate anumite convingeri in mintea copilului, acesta isi va ghida in mod inconstient viata dupa aceste convingeri: „Dumnezeu nu-i da alta traiectorie in viata copilului doar pentru ca l-a blestemat mama, dar in mintea copilului se instaleaza niste programe„.

Intr-un videoclip postat pe retelele sociale, Daniel Balas explica ce se intampla atunci cand parintii isi blestema copiii.

„Sunt foarte multe mame care arunca cuvinte si au impresia ca fiii lor or sa prinda alta traiectorie in viata. In ultima mea zi la parohie au venit doi tineri, frati, si mi-au zis ca vor sa-i dezleg. ‘Suntem legati de mama. Ne-a blestemat si de atunci parca viata noastra a luat o alta traiectorie.

Eram intr-o seara acasa, tata facea un gratar si mama o luase pe raspinca, ca mai trage pe la masea si dupa ce s-a imbatat a inceput sa ne blesteme. I-a zis surorii mele ceva, asta i-a intors cuvantul, mi-a zis si mie ceva, i-am zis sa-si vada de treaba ei, si a inceput sa ne blesteme. La cateva saptamani sor-mea s-a despartit de iubitul ei, iar eu, dupa ce ca n-aveam iubita, cunoscusem si eu o fata de doua zile, nici aia nu s-a mai lipit de mine. Desi am masina, am casa, am situatie’.

Azi nu mai agatati cu masini si case, astea si le fac si femeile.

Femeile vor barbati iubitori, protectori, milosi, atenti, nu boschetari, nu batausi. Daca duce lipsa de atentia ta, nu-i trebuie nici ziduri, nici fiare. Femeile s-au plictisit de bani multi, de masini puternice, vor dragoste, iubire, respect.

Parca va vad asa, cand va blestema mama, cum statea ingerul pazitor langa mama ta si zice: ‘Gataaa, ia uite blestem dupa blestem. Si a sunat la Dumnezeu: ‘Ia uite, Doamne, hai sa schimbam dosarul copiilor, schimba-le repede traiectoria in viata ca a inceput ma-sa cu niste blesteme, sa le schimbam drumul’. Si Dumnezeu zice: ‘Petru, adu repede dosarul: gata, aia nu mai au viata lor persoanla, le-a dat ma-sa verdictul’.

De ce cand blestema mamele astea va programeaza in asa hal ca nu mai stiti ce sa faceti cu viata voastra?

Pentru ca au putere asupra voastra si voi de frica faceti exact ce spun ele. Sunt multe persoane care spun: ‘Eh, eu nu o bag in seama pe mama’. Sunt foarte multe mame manipulatoare. Adevaratele mame nu blesteama, nu stau in fata copiilor pentru ca nu sunt profesorii lor. Nu stau nici macar in stanga sau in dreapta pentru ca nu trebuie sa se ia de gat copilul cu tine ca nu esti prietenul lor. Adevaratele mame stau in spatele copiilor ca sa-i ajute atunci cand cad. Dragostea adevarata nu e atunci cand nu-l lasi sa cada deloc, ci atunci cand, cazut fiind, il ridici.

Eu nu inteleg cata putere de convingere au unele mame ca atunci cand se duc baietii lor la ele, pleaca aia inversunati, isi urasc si copiii, si nevestele si tot. Ce le faceti? Faceti-le un cockteil de bunatate, de speranta, o mancarica buna de-a voastra plina cu energie pozitiva, si nu le mai suciti mintile.

Mai auzeam un preot ca blestemul de mama se prinde ca ceara. De ce bagati frica in tineri, nu-i vedeti ca nu mai au familii deloc, nu mai stiu ce inseamna viata personala, nu mai stiu ce decizii sa ia in viata? Una, doua, toti merg la mama, alearga la popi. Toti merg teleghidati.

Nu mai are nimeni barbatie, puterea sa lupte cu viata, indrazneala pe care a lasat-o Hristos: ‘Indrazniti, eu am biruit lumea’, a spus Hristos. Lumea blestemului, rautatii, manipularii, prostiei. P-asta a biruit-o Hristos. Lumea fricii. Te duci in societate, vin sefii si baga frica in tine ca daca nu faci asta te dam afara. Asa, si? Afara de unde, de la serviciul tau? Mai sunt inca 4 miliarde de locuri de munca.

Te duci la biserica si iti zice popa: ‘Pai daca nu faci asta te bate Dumnezeu.

Care, ma, Dumnezeul tau ala pe care il slujesti, Dumnezeul Banului? Ca asta e Dumnezeul tau. Dumnezeul tau e ala pe care il canti tu: stapanul si Arhiereul nostru cutarescu. Ca nu-L mai canti pe Dumnezeul tau adevarat, Acela din inima, Acela care este intr-o continua comuniune cu noi.

Te duci la maica-ta si iti zice: ‘Daca nu ma asculti, patesti asta’. Auzi tot mai multi oameni acum ca fac Alzheimer, AVC, pentru ca atunci cand nu mai puteti detine controlul, nu mai puteti stapani, s-a spart geamul la cap.

De aceea, rog mamele: ‘Tineti-va gura, nu-l mai programati pe copil. Dumnezeu nu-i da alta cale in viata, dar il programezi. Ca el tine cont de parerea ta. Adevaratul blestem e atunci cand tu ca mama ai facut totul pentru el si ai stat in patratica ta si i-ai dat sfaturi cand el ti le-a cerut. Dar sfaturi de viata, nu sfaturi prin care tu l-ai manipulat. Ei, si dupa toate astea, el te arunca intr-un azil si nu mai stie nimic de tine. Ei, atunci vine karma, si i-o da copilului cu aceeasi moneda. E posibil ca si tu sa ajung in azil la sfarsitul vietii si sa fii uitat de copiii tai asa cum tu ti-ai uitat parintii.

Dar nu ca nu ma mai insor ca m-a blestemat mama. Nu te-a blestemat nimeni, esti tu blestemat de prostie. Ca tu nu stii sa legi doua vorbe si una, doua fugi la mama”, a spus fostul preot in clipul.

Cum sa-ti dezinstalezi programele instalate de parinti atunci cand acestia arunca cu blesteme asupra ta

„Luati o foaie de hartie si un pix si scrieti tot ce va spus mama, dati-i programul ei inapoi si spuneti-i ca voi sunteti alte entitati. Daca nu aveti cu cine sa discutati, scrieti pe o foaie si ardeti foaia si o sa vedeti ca lucrurile le schimba.

Femeia trebuie sa te iubeasca si-n autobuz, si-n ultimul Range Rover.

Iar tu te-ai despartit pentru ca nu era pentru tine. Nu v-a blestemat nimeni, nu mai stati programati de mama. O sa va regasiti in momentul in care va eliberati, cand creierul stie ca s-a eliberat, cand sufletul simte ca a iesit tot ce avea pe el. Atunci o sa se aseze viata voastra. Rugati-l pe Dumnezeu, cand sunteti in genunchi, sa va dea o mana de ajutor si voi sa va ridicati.

Nu are nimeni putere asupra voastra. Singura putere e in voi. Credinta inseamna putere, sa crezi in Dumnezeul care te-a creat, sa crezi in Dumnezeul iubirii ca doar El iti da putere si speranta. O sa ajungeti de plans daca va lasati manipulati, o sa ajungeti sa nu mai luati decizii singuri, vor lua altii decizii in locul vostru„, atrage atentia Daniel Balas.