Părinți de nota 10

Ieri copil sărac lipit pământului, azi magistrat de renume „Mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, adunam resturile!”. Merită respectul nostru

Elevul Marcel Nechita a fost cât pe ce să renunţa la şcoală, de două ori. Tatăl i-a spus că îi dă căruţă şi cal şi îl trimite la muncile câmpului. Astăzi, Nechita este magistrat, vicepreşedintele Judecătoriei Suceava şi nu a uitat greutăţile prin care a trecut. Din salariul său, oferă lunar o bursă pentru patru elevi care sunt în aceeaşi situaţie prin care a trecut el, pentru a nu lăsa locurile goale în bănci. Suma totală ajunge până la 2.000 de lei, în fiecare lună.

În liceu, pentru că nu avea bani de cantină și internat, fostul elev rămânea să mănânce după ce toți ceilați colegi terminau și aduna resturile din farfurii. Astazi a devenit unul dintre cei mai buni magistrați din Bucovina!

Cine l-a salvat pe elevul Nechita? Era în clasa a VIII-a, când diriginta l-a întrebat pe tatăl lui la ce liceu vrea să-l dea, iar acesta din urmă i-a spus că ajunge atâta şcoală pentru fiul său. Din lipsă de bani. La insistenţele dirigintei, Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc, însă după primul an a ajuns în aceeaşi situaţie, nu mai avea bani de internat şi de cantină, el fiind de loc dintr-o comună din judeţul Vaslui. Atunci, salvarea a venit de la dirigintele său din acea vreme, profesorul de sport Viorel Totoescu, care a vorbit cu direcrtorul liceului, i-a povestit de rezultatele şcolare a elevului Nechita şi a obţinut pentru acesta gratuitate la cazare şi masă.

„De obicei mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, dacă mai rămânea ceva… Vă imaginaţi că experienţele astea s-au lipit de sufletul meu şi vreau să ajut alţi copii să nu mai ajungă în situaţia în care eram eu”, mărturiseşte Marcel Nechita. Magistratul îşi vizitează şi acum fostul diriginte, cu care a ţinut legătura în acest timp, cei doi devenind prieteni. Mai mult, magistratul ajută și alți copii nevoiași să își continue studiile.