Viaţa de părinte este minunată, dar presupune multe griji de-a lungul fiecărei etape de creştere. Micuţii năzdrăvani parcurg cu repeziciune fiecare vârstă, dobândesc permanent noi abilităţi, sunt activi, jucăuşi şi spontani, astfel că şi nevoile lor sunt variate şi diferite de la o etapă la alta. Unul dintre capitolele solicitante pentru un părinte, este cel al garderobei. De la bebeluşi, până la preadoloscenţii, cu toţii au nevoie permanent de hăinuţe potrivite vârstei şi contextelor. Astfel, pentru ca alegerile tale să fie uşor de făcut, pentru ca cei mici să poate hăinuţe sigure şi bune, dar şi bugetul să fie protejat, ar fi indicat să ţii cont de câteva sfaturi atunci când alegi haine pentru copii.
Economiseşte timp atunci când alegi hainele pentru copiii tăi
Pentru a te proteja de oboseala produsă de umblatul prin magazine, este indicat să adopţi cumpărăturile online. Piaţa de specialitate este foarte generoasă, venind în întâmpinarea nevoilor celor mici, indiferent de etapa de creştere pentru care trebuie să cumperi haine pentru copii. Rapid şi eficient, foarte ofertant şi sigur, mediul online te aşteaptă oricând să procuri pentru cei mici tot ceea ce le este necesar în garderobă.
Protejează-ţi bugetul
Atunci când procuri haine pentru copii, este recomandat să fii atent la bugetul alocat. Cei mici cresc foarte repede, astfel că este posibil ca un combinezon scump de iarnă să nu fie purtat decât de câteva ori, aşa cum o rochiţă de ocazie se va bucura doar de o singură purtare. Pentru a nu plăti costuri mari pe un produs vestimentar cu potenţial mic de uzură, varianta hăinuţelor vândute în regim second-hand se va dovedi foarte avantajoasă. Vei cheltui puţin pe haine de calitate, vei descoperi brand-uri renumite, le vei putea revinde, însă, cel mai important, vei oferi copilului tău un produs bun, sigur şi versatil.
Cumpără haine pentru copii din fibre de calitate
Pentru a oferi confort şi siguranţă celor mici, este obligatoriu ca hăinuţele purtate să fie realizate din fibre naturale, să fie accesorizate într-un mod sigur pentru ei, să nu conţină piese periculoase, precum cordoane greu de manevrat sau şireturi inutile, astfel încât să nu îi expună niciunui risc. Adoptă bumbacul, inul, lâna sau mătasea pentru ocaziile speciale. Evită plasticul, în special pentru piesele vestimentare care intră în contact direct cu pielea.
Alege măsura potrivită
Metoda conform căreia procuri haine mai mari, pentru a le purta mai mult timp, nu este deloc benefică pentru copii. Aceştia nu se vor simţi confortabil dacă simt că pantalonaşii sunt largi în talie, dacă puloveraşul are mânecile mult prea lungi sau dacă o căciuliţă le alunecă permanent peste ochişori. Alege pentru copilul tău hainele destinate strict înălţimii şi greutăţii ,oferindu-i astfel şansa să se simtă bine în orice ţinută ar alege.
Ţine cont de anotimp
Clima noastră ne poartă prin toate anotimpurile, astfel că cei mici deţin o garderobă generoasă şi foarte variată. Încearcă să nu cumperi o geacă de iarnă, încă din timpul primăverii, deoarece este posibil ca măsura să nu i se mai potrivească, aşa cum se poate ca micuţului să nu îi placă fiindcă nu mai este în tendinţe. Îmbracă-ţi copilul cu haine potrivite sezonului. Nu îl lăsa să poarte o geacă de tranzit în plină iarnă, aşa cum nu este recomandat să îl îmbraci cu pantalonaşii groşi de trening, pe timpul verii.