Părinți de nota 10

Prințul Harry spune că e singurul din familie care s-a căsătorit din dragoste. Britanicii sunt șocați de acuzațiile lui Harry și Meghan

Prințul Harry spune că e singurul din familie care s-a căsătorit din dragoste. Britanicii sunt șocați de acuzațiile lui Harry și Meghan.

Primele trei episoade ale programului, numite „Megflix” de critici și care fac parte dintr-o afacere de mai multe milioane de dolari cu gigantul de streaming, au fost lansate ieri.

Ducesa de Sussex le-a descris ca fiind o relatare a „povestei de dragoste” a cuplului, dar criticii au spus că au fost un „atac viclean și insidios” asupra familiei lui Harry și a instituției Coroanei.

Un fost consilier regal a spus că serialul este un atac la moștenirea Reginei. De asemenea, a izbucnit o ceartă între Palatul Buckingham și Netflix cu privire la faptul dacă Familia Regală nu a avut dreptul la replică împotriva acuzațiilor din documentar.

Primul episod al seriei în șase părți a început cu o declarație de declinare a responsabilităților care spunea că: „Membrii Familiei Regale au refuzat să comenteze conținutul acestui serial.” Dar o sursă senior din palat a insistat că nimeni nu a fost contactat.

Potrivit DailyMail, documentarul de ieri l-a arătat pe Harry acuzânduși propria familie regală că are un „nivel uriaș de părtinire inconștientă” și pe Meghan susținând că Palatul a cooperat la plantarea „povestilor insinuoase” în mass-media, care dorea să o „distrugă”.

Alte bombe au inclus:

Harry sugerează că, spre deosebire de alți bărbați din familia lui, s-a căsătorit din dragoste, nu din datorie;
Meghan descrie prima ei întâlnire cu William și Kate în 2017, sugerând că formalitatea lor a fost dezamăgitoare pentru o „iubitoare de îmbrățișări” ca ea;
Cei doi, care se numesc unul pe celălalt „H” și „M”, povestesc prima întâlnire a lui Meghan cu regretata Regina, ducesa demonstrând o mare reverență simulată și glumind despre natura „medievală” a etichetei britanice;
Harry susține că soția sa fiind o actriță americană a „încețoșat” viziunea familiei sale despre ea;
Prințul spune că „unii membri” ai familiei regale (referindu-se la William) s-au întrebat de ce Meghan ar trebui să beneficieze de „un tratament special” diferit de propriile soții;
Harry își acuză familia că are un „nivel uriaș de părtinire rasială inconștientă”;
Prințul susține că a fost lăsat de tatăl său să facă față pierderii mamei sale „fără mult sprijin, ajutor sau îndrumare” și a fost „la propriu” crescut de o „a doua familie” în Africa;
Documentarul folosește filmări din controversatul interviu BBC Panorama din 1995 al Dianei, despre care William a insistat că ar trebui să nu mai fie difuzat niciodată;
Intervievații fac legături extraordinare între referendumul pentru Brexit înainte de logodna lui Harry și Meghan în 2017 și presupusul rasism la care a fost supusă;
Cuplul împărtășește zeci de imagini noi, precum și imagini cu ei înșiși și cu copiii lor Archie și Lilibet acasă, fotografii de la primele lor întâlniri și chiar imagini cu Harry propunând pe care Meghan aparent le-a „transmis în direct” unui prieten.
Pe de altă parte, Meghan susține, de asemenea, că a primit puțin sprijin de la Palatul Buckingham, încât a fost nevoită să caute pe Google cuvintele imnului național al Marii Britanii.

„Nu există nicio clasă și o persoană care spune: „Stai așa, încrucișează-ți picioarele așa, folosește această furculiță, nu face asta, face reverență, poartă acest tip de pălărie”. Nu se întâmplă”, spune ea.

Totuși, mai multe surse au respins acest lucru, spunând că a fost ghidată atât de secretarul privat adjunct de încredere al Reginei, Samantha Cohen, cât și de doamnele ei de serviciu.

Meghan a vorbit despre întâlnirea cu Prințul Willian și Katherine pentru prima dată la cabana Prințului Harry la Palatul Kensington și a dat de înțeles că nu au fost de acord cu ea să se îmbrățișeze.

„Chiar și când au venit Will și Kate și am întâlnit-o pentru prima dată, au venit la cină, îmi amintesc că eram în blugi rupti și eram desculț”, a spus Meghan. „Căci mie îmi place să îmbrățișez, întotdeauna mi-a plăcut asta. Nu mi-am dat seama că asta este cu adevărat supărător pentru mulți britanici. Presupun că am început să înțeleg foarte repede că formalitatea din exterior s-a îndeplinit în interior. „

Dar partea cea mai supărătoare, pentru mulți actuali și foști angajați, este critica la adresa regretatei Regine și pasiunea ei pentru Commonwealth. Grupul de națiuni primește eticheta de „Empire 2.0” de către radiodifuzorul Afua Hirsch, în timp ce autorul Kehinde Andrews susține că „nimic nu s-a schimbat” din trecutul colonial al Regatului Unit, în afară de „PR mai bun” al familiei regale.

Această descriere a fost condamnată de surse ca fiind „îngrozitoare și inexactă din punct de vedere faptic”, au declarat ei pentru The Telegraph, în timp ce un altul a spus:

„Astăzi este o zi în care ți se amintește că sunt ființe umane. Este trist să văd că se desfășoară în acest fel.