Părinți de nota 10

Deși are o vârstă extrem de fragedă, fiica lui Irinel Columbeanu și-a ales deja meseria. Și este una dintre cele mai grele din lume!

Toți ne amintim de nunta fastuoasă dintre milionarul Irinel Columbeanu (65 de ani) și modelul Monica Gabor (34 de ani), cea care i-a fost soție pentru o perioadă destul de scurtă. După cei cinci ani de căsnicie, cuplul a decis că nu pot continua pe același drum și au divorțat, iar fiica lor Irina, acum în vârstă de 15 ani, este cea care îi leagă în prezent, cei doi păstrând o relație civilizată de dragul ei.

Adolescenta pare să aibă un viitor strălucit, fiindcă deja muncește pentru visul ei și a reușit să atragă atenția jurnaliștilor din America. Este elevă eminentă în clasa a X-a, la Malibu High School (MHS) și participă des la evenimente de robotică, dar și la alte activități extrașcolare menite să o ajute să se dezvolte frumos.

Părinții sunt tare mândri de ea. Irinuca face parte dintr-o organizație numită „Boys and Girls Club of Malibu”, datorită căreia a ajuns pe 24 iulie 2022 la un seminar de robotică. Elevii participanți au asamblat acolo 20 de roboți ce ar trebui să devină ajutor în recuperarea copiilor cu tulburări cerebrale.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) este un program care aduce împreună știința, tehnologia, ingineria și matematica.

„Acest program îi ajută pe tineri să învețe nu doar abilități STEM, ci și valoarea empatiei și importanța de a avea un impact pozitiv în viața cuiva. Pentru acest eveniment, adolescenții noștri au fost mai mult decât dispuși să se trezească la ora 5:30 dimineața pentru a-și dedica întreaga duminică acestui proiect. S-au îndrăgostit de acest program și solicită să fie incluși atunci când are loc vreun eveniment.”, a declarat, pentru The Malibu Times, Violet Way, directoarea organizației „Boys & Girls Club of Malibu Teen Center”.

Fiica Monicăi Gabor a fost și ea intervievată de jurnaliști, moment în care le-a povestit ce înseamnă pentru ea această experiență.

„De fiecare dată când particip la astfel de evenimente, plec plină de încântare, pentru că fac parte dintr-un proiect care schimbă în bine viețile copiilor. De asemenea, capăt cunoștințe pe care altfel nu le-aș fi învățat.”, a spus Irina Columbeanu pentru The Malibu Times.

Adolescenta a mai vorbit despre munca în echipă și despre felul în care a construit roboții împreună cu restul colegilor. Nu este o persoană egoistă și încăpățânată, pentru că știe să își folosească în mod constructiv ambiția.

„În aproximativ două-trei ore, au fost construite zeci de mașini și asta doar pentru că ne-am unit cu toții determinarea și abilitățile, lăsând deoparte orgoliile”, a mai spus Irina Columbeanu.

Deși la finalul anului 2021 Irinel Columbeanu dezvăluia că fata lui are în plan să ajungă avocat, se pare că situația s-a schimbat și tânăra s-a reorientat. Acum a pornit pe un nou drum și speră să poată salva cât mai multe vieți în viitor. Cel mai mare vis al său este să devină chirurg, iar aceste proiecte din sistemul STEM reprezintă primul pas pe care l-a făcut pentru a transforma dorința în realitate.

„Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg, iar pentru a realiza acest lucru sunt mereu în căutarea de noi oportunități STEM, pentru a-mi spori cunoștințele în domeniu și pe care sper să le folosesc pentru a salva vieți, într-o bună zi. Mă prefăceam că mașina pe care o construiam era pacientul meu și, cu fiecare pas pe care îl făceam, îmi imaginam că eram mai aproape de a salva o viață. Lucru pe care îl făceam atât în realitate, cât și în imaginația mea.”, a povestit Irina Columbeanu.

Mama ei, Monica Gabor, se mândrește cu ea de fiecare dată când are ocazia. Drept dovadă, la o fotografie publicată pe Instagram are descrierea „Binecuvântată să fiu mama ta”.