Părinți de nota 10

DRAMA TERIBILĂ prin care a trecut selecționerul care conduce Spania la Mondial! Luis Enrique și-a pierdut fiica!

Spania se simte bine la Cupa Mondială din Qatar și se simte bine cu Luis Enrique pe bancă. Selecționerul ”Furiei Roja” a luat însă, la un moment dat, o pauză de la antrenorat, din cauza tragediei din viața lui.

Fiica lui Luis Enrique, Xana, a murit la vârsta de 9 ani în august 2019, răpusă de un cancer osos galopant. Iar înainte ca să facă teribilul anunț, antrenorul s-a retras temporar de la națională, chiar înaintea unui meci cu România, jucat pe Arena Naţională de pe 5 septembrie 2019.

Vestea că fata lui s-a stins din viață în luna august a aceluis an o dăduse chiar Luis Enrique pe rețelele de socializare. „Fiica noastră, Xana, a plecat dintre noi în această după-amiază. Vă mulţumesc pentru toate gesturile de afecţiune pe care ni le-aţi arătat în aceste luni, pentru discreţia şi înţelegerea de care aţi dat dovadă.

Ţin să le mulţumesc şi medicilor de la spitalele San Joan de Deu şi Sant Pau pentru dedicaţia şi profesionalismul doctorilor şi asistentelor. Ne va fi foarte dor de tine, Xana, dar ne vom aminti de tine în fiecare din zilele vieţilor noastre, sperând că în viitor ne vom întâlni din nou. Vei fi steaua care ne va ghida familia.

Odihneşte-te în pace, Xanita”, a fost mesajul sfâşietor al antrenorului. Care a revenit, apoi, la naționala Spaniei cu care a fost prezent la Euro 2020.