Părinți de nota 10

Bani în plus pentru români din 2023! Ce valoare vor avea noile vouchere oferite de Guvern

Guvernul vrea să continue să sprijine pensionarii care au venituri mici și sunt luate în calcul mai multe variante. Tot începând cu anul 2023, le-au fost promise românilor pensii și salarii mai mari.

Guvernul ia în calcul posibilitatea de a acorda persoanelor cu venituri mici noi ajutoare, deoarece inflația în România este de 15%.
Una dintre măsurile dezbătute face referire la posibilitatea ca pensionarii cu venituri mici să primească, în continuare, voucherele în valoare de 50 de euro.

Mai mult decât atât, a doua opțiune este aceea ca pensionarii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei să primească, o dată pe an, un ajutor, pentru a putea ajunge la 2.200 de lei.

Executivul și Coaliția de Guvernare analizează aceste măsuri în momentul de față, iar banii ar urma să vină în proporție de 50% din fondurile europene și 50% de la bugetul de stat.
Așadar, cel mai probabil, începând cu data de 1 ianuarie 2023, vor fi considerate ca făcând parte din categoria persoanelor care se confruntă cu sărăcia extremă doar pensionarii care primesc pensii mai mici de 1.000
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, susține că peste 60.000 de carduri sociale au fost blocate, deoarece, în urma controalelor efectuate împreună cu ANAF, s-a ajuns la concluzia că persoanele considerate eligibile aveau o pensie mai mare de 1.500 de lei

Înainte de încărcarea unei noi tranșe de bani pe cardurile sociale, lista beneficiarilor este verificată împreună cu cei de la ANAF. „Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (…).

La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a spus Marcel Boloș.