Părinți de nota 10

Charles este noul Rege al Marii Britanii

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale. Regele Charles și Regina Consoartă, Camilla, vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine, scrie CNN.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a reacționat joi la știrea că Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, spunând că „inimile și gândurile noastre” merg către familia și poporul Marii Britanii. „Inimile și gândurile noastre se îndreaptă către membrii familiei Reginei, merg către poporul Marii Britanii. Nu vreau să anticipez ce va spune Președintele”, a spus Jean-Pierre la finalul briefingului de presă de la Casa Albă, conform CNN. Primul mesaj al Regelui Charles

Un comunicat a fost emis de Familia Regală în numele lui Charles, noul Rege.

„Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult ținută”.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit