Părinți de nota 10

Ce este gripa tomatelor și cum se manifestă. Copiii sub cinci ani sunt afectați

Multă lume se întreabă ce este gripa tomatelor, iar cele mai multe îngrijorări vin chiar din partea părinților, întrucât cei mai afectați sunt chiar copiii. Simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale infectării cu Covid-19.

S-a aflat ce este gripa tomatelor, după numeroase îngrijorări legate de acest subiec. Potrivit oamenlor de știință, simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale pacienților infectați cu COVID-19 și se regăsesc la la copii.

Conform cercetătorilor, g ripa tomatelor ar putea reprezenta o consecință a febrei Chikungunya sau Dengu e și care se face resimțită în rândul copiilor. Printre simptome se regăsesc: febra, durerile de corp, oboseala și, ocazional, erupțiile de piele.

Gripa tomatelor, cunoscută și drept gripa roșiilor, a apărut pentru prima oară în India, în statul Kerala, și s-a manifestat în rândul copiilor a căror vârstă este mai mică de cinci ani.
Cu toate acestea, gripa tomatelor nu pune în pericol viața persoanelor infectate, deoarece se află în etapa endemică.
În districtul Kollam din Kerala, pe data de 6 mai 2022, a fost identificat primul caz de infectare cu gripa tomatelor, urmând ca, pe data de 26 iulie, să fie raportate peste 80 de cazuri de infectare în rândul copiilor mai mici de cinci ani, conform evz.ro.

În momentul de față, știința nu a oferit un tratament împotriva acestei infecții, însă medicii susțin că este una „foarte contagioasă”.

„ Nu este o boală fatală, dar este contagioasă și se poate răspândi de la o persoană la alta ”, susține dr. Subhash Chandra, profesor de Medicină Internă la Spitalul Amrita din India.
„În momentul în care ne confruntam cu apariția probabilă a celui de-al patrulea val de COVID-19, un nou virus cunoscut sub numele de gripa tomatelor sau febra tomatelor a apărut în India, în statul Kerala, la copii mai mici de 5 ani.

Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată ca nefiind o amenințare pentru viață. Totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei COVID-19, este de dorit un comportament vigilent pentru a preveni apariția altor focare.

Copiii sunt expuși unui risc crescut la gripa tomatelor, deoarece infecțiile virale sunt frecvente la această grupă de vârstă, iar răspândirea se face, probabil, prin contact apropiat”, a raportat The Lancet.