Părinți de nota 10

O femeie din Iași acuză medicii de la maternitate de comportament neadecvat: Mi-au spus „Data viitoare du-te să naști acasă, cu bărbatul tău. El te-a început, el să te termine!”

O femeie din Iași a trecut prin clipe de coșmar când s-a dus să nască. Femeia, în vârstă de 28 de ani, se afla la treia naștere și a povestit că personalul din sala de nașteri a jignit-o și s-a purtat foarte urât cu ea.

Am ajuns la Maternitatea «Cuza Vodă» pentru a aduce pe lume cel de-a treilea copil. Era pentru a doua oară când nășteam la această maternitate, iar prima experiență a fost una plăcută. Acum, lucrurile s-au schimbat complet. Încă de la intrarea în spital și până am reușit să nasc, totul a fost un calvar – a mărturisit femeia, fostă pacientă de la Maternitatea „Cuza Vodă”, potrivit bzi.ro.

Totul s-a petrecut la începutul acestui an, în februarie, însă femeia și-a făcut publică povestea abia acum. Ieșeanca spune că personalul medical de la maternitate se uita la ea în timp ce avea dureri mari, fără să îi ofere ajutor. Ba mai mult, cadrele medicale i-au adresat și jigniri femeii și au țipat la ea să nu se mai vaite de durere. S-au adunat în ușa de la sala de nașteri vreo 5-6 medici, majoritatea păreau rezidenți, asistente. Aveam niște dureri groaznice, m-au trimis în sala de naștere și îmi amintesc și acum cum mi s-au rupt membranele când eram în picioare în sala de nașteri. Nu mai puteam de durere și ei se uitau la mine și țipau să mă urc singură pe masa. Nimeni nu credea că mă doare atât de tare. Medicii, asistentele și infirmierele se purtau îngrozitor și țipau la mine să nu mai urlu și să nu mai fac crize de isterie. Nimeni nu făcea absolut nimic, decât să îmi aducă tot felul de jigniri. Nu vă pot reda toate jignirile, dar pe asta nu am cum să o uit: «data viitoare să naști acasă cu bărbatul tău, că el te-a început, el să te termine». Cred că era un medic care mi-a spus așa ceva – a adăugat femeia.

Reprezentanții maternității au spus că femeia ar fi trebuit să facă o plângere în scris la momentul respectiv, deoarece doar așa ar fi putut fi analizat cazul. Orice mamă care are o problemă în cadrul maternității face o plângere în scris, iar noi nu avem așa ceva în acest caz. Dacă ar fi fost ceva, trebuia să avem ceva scris. Stăm cu toții peste program, tocmai pentru a veni în sprijinul mamelor. Nu avem astfel de plângeri, iar legat de vocabularul medicilor nici în acest sens nu avem o plângere”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” Iași.