Părinți de nota 10

E oficial, dovedit științific – Bărbații stresează femeile de 2 ori mai mult decât o fac copiii

În urma unui studiu în care au fost chestionate 7000 de femei, o mamă obișnuită și-a evaluat stresul la 8,5 din 10. S-a constatat că 75% dintre femei au fost responsabile și de cea mai mare parte a activității parentale și de întreținerea gospodăriei lor, motiv pentru care este ușor de înțeles de ce ar putea cădea mai multă vină pe un partener adult spre deosebire de copil.

Atunci când o persoană este forțată să facă muncă pentru doi, acest lucru duce la sentimentul sau la teama constantă de a nu avea suficient timp zi de zi pentru a face tot ce trebuie făcut.

Femeile care au lucrat și în afara casei pe lângă responsabilitățile parentale și întreținere, s-au simțit și mai copleșite, și mai stresate. Interesant este faptul că multe dintre motivele pe care femeile le-au dat pentru anxietate sunt legate de modul în care partenerii lor seamănă mai mult cu copiii decât cu adulții, în multe privințe.

În cazul femeilor care au lucrat în afara casei, au făcut și cea mai mare parte a activității parentale, au gestionat și majoritatea întreținerii și au făcut lucruri în mod regulat pentru a-i ajuta pe partenerii lor, a existat și mai multă vină și resentimente, și pe bună dreptate.

Mai mult, s-a demonstrat că aceasta nu este o stradă cu două sensuri: majoritatea bărbațiilor nu se simt ca și cum partenera lor le creează mai multă neliniște decât copiii lor și, potrivit Universității din Padova din Italia, bărbații care-și pierd soțiile se confruntă cu un declin rapid al sănătății. Pe de altă parte, femeile care-și pierd soțul prezintă o îmbunătățire a sănătății.

Iată care este cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont: ar trebui luate măsuri pentru a ne asigura că aceste adevăruri nedrepte nu persistă. Poate părea amuzant la prima vedere, dar este condamnabil ca un adult să-și determine partenerul la mai multă neliniște decât un copil aflat în creștere.

Primul pas care trebuie făcut este să articulezi cât de mult te stresează un partnener. Dacă un partener iubește cu adevărat celălalt partener, nu va avea dorința de a provoca tristețe sau durere celuilalt, cu siguranță nu mai multă decât tind să provoace copiii.

Pasul al doilea este ascultarea partenerului vinovat după care realizarea unor planuri ferme și luarea rapidă de măsuri pentru a împărți îndatoririle familiei cu mai multă seriozitate, pentru a împărți într-un mod mai egal anxietatea familială.

Se știe că unele soții fac multe în jurul casei pentru că nu au încredere că partenerii lor pot face o sarcină corect. Și aceste îndemnuri trebuie respinse pentru că fac imposibilă împărțirea uniformă a sarcinilor sau a anxietății.