Părinți de nota 10

Înghețată de casă – 6 rețete simple și ușoare, rapide și aromate – Rețete pe toate gusturile

Rețete cu imagini, pas cu pas – Înghețată de casă – 6 rețete simple și ușoare, delicioase și aromate – Nimeni nu refuză încă o porție

1. Înghețată cu Oreo

Ingrediente necesare:

18 biscuiți Oreo
400 g lapte condensat îndulcit
480 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare:

Zdrobim 14 biscuiți și mixăm spumă tare smântână pentru frișcă.

Încorporăm laptele condensat, folosind mixerul la viteză mică. La final adăugăm biscuiții zdrobiți și amestecăm cu o spatulă.

Transferăm compoziția într-un vas și decorăm cu biscuiții rămași. Dăm la congelator pentru minim 6 ore.

2. Înghețată cu ciocolată

Ingrediente necesare:

400 g lapte condensat îndulcit
480 ml smântână pentru frișcă
60 g pudră de cacao

Mod de preparare:

Mixăm smântâna spumă tare după care încorporăm pudra de cacao și laptele condensat, mixând la viteză mică.

Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.

3. Înghețată cu mango

Ingrediente necesare:

400 g lapte condensat îndulcit
480 ml smântână pentru frișcă
2 mango mari (285 g piure)

Mod de preparare:

Tăiem bucăți fructele de mango și mixăm pentru a obține un piure. Mixăm spumă tare smântâna după care încorporăm laptele condensat și piureul de mango, mixând la viteză mică.

Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.

4.Înghețată cu căpșuni

Ingrediente necesare:

480 ml smântână pentru frișcă
400 g lapte condensat îndulcit
340 g căpșuni
1 linguriță colorant alimentar roz (opțional)
4-5 căpșuni (opțional)

Mod de preparare:

Punem 340 g căpșuni într-un blender și mixăm până obținem un piure. Mixăm spumă tare smântâna după care încorporăm laptele condensat, piureul de căpșuni și colorantul, mixând la viteză mică.

Opțional, putem încorpora și 4-5 căpșuni tăiate bucățele. Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.

5.Înghețată cu unt de arahide

Ingrediente necesare:

400 g lapte condensat îndulcit
480 ml smântână pentru frișcă
250 g unt de arahide
70 g arahide prăjite

Mod de preparare:

Mixăm smântâna spumă tare, încorporăm laptele condensat și untul de arahide, mixând la viteză mică.

Încorporăm trei sferturi din arahidele tocate grosier și transferăm compoziția într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.

6. Înghețată cu cireșe

Ingrediente necesare:

480 ml smântână pentru frișcă
400 g lapte condensat îndulcit
340 g cireșe (fără sâmburi)

Mod de preparare:

Mixăm cireșele într-un blender până obținem un piure.

Mixăm smântâna spumă tare după care încorporăm laptele condensat și piureul de cireșe, mixând la viteză mică.

Opțional putem încorpora și 4-5 cireșe tăiate bucățele. Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!