Părinți de nota 10

Tiramisu fără cafea – Bun și pentru copii și pentru cei ce nu suportă cofeina. Vă las și vouă rețeta mai jos

Aceasta reteta este gata in doar 15 minute si este absolut delicioasa, chiar si fara cafea. Nu iti face griji in legatura cu aroma.

Lipsa cafelei nu strica gustul prajiturii tiramisu, ba chiar il face mai interesant. Asadar, e timpul sa incercam ceva nou.

Ingrediente:

200 de mililitri de smantana pentru frisca
5 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
500 grame de mascarpone
500 grame de piscoturi
Pentru sirop:

500 de mililitri de apa
250 grame de zahar
esenta de migdale
Prajitura se orneaza cu cacao, iar acest ingredient poate inlocui cu desavarsire cafeaua.

Mod de preparare:

1. Bate smantana pentru frisca cu mascarpone. Ambele trebuie sa fie la temperatura camerei. Din smantana si mascarpone trebuie sa obtii o crema densa, omogena.

2. Incorporeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si mixeaza aproximativ 2 minute.

3. Apa si zaharul se pun la foc mediu. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet in apa. Cand siropul da in clocot, ia craticioara de pe aragaz.

4. Insiropeaza piscoturile pe rand si asaza-le pe tava. In functie de cat de mari sunt piscoturile si tava, pune o treime din crema pe blat sau jumatate din ea (se pune ochiometric, cat sa acopere piscotul).

5. Presara cacaoa deasupra prajiturii si pune tiramisu la frigider aproximativ 40 de minute.

Daca vrei un plus de savoare, pune o frunza, doua de menta deasupra. Mirosul puternic de menta se va impregna in prajitura ta fara cafea si ii va da un gust senzational.